ISPRED HDZ-A JE BILO UZAVRELO” Ljudi sipaju bijes i poručuju: ‘Plenkoviću siđi s trona, dosta nam je uvlačenja u ratove’

Foto: Dragan Matic / CROPIX

Pred središnjicom HDZ-a u Zagrebu, na Trgu žrtava fašizma održan je prosvjed pod nazivom ”Dajemo vam otkaz’‘, u organizaciji inicijative ”Slobodni zajedno”.

Andrija Klarić, vlasnik teretane koji je svojedobno vodio tzv. antivakserske prosvjede protiv epidemioloških mjera, naglasio je da prosvjed organizira isključivo pokret ”Slobodni zajedno”, koji nije povezan niti s jednom političkom strankom, pa tvrdi su optužbe premijera Andreja Plenkovića kako je riječ o desnim ekstremistima podmetanja.

Povod prosvjedu je afera u Ini, iz koje je malverzacijama u trgovini plinom izvučeno gotovo milijardu kuna, stoga organizatori ističu da više ne žele tolerirati ”sustavnu pljačku najvrjednijih državnih resursa”.

Vlada mora otići zbog korupcije, smatraju prosvjednici, a vlast treba raspisati nove parlamentarne izbore u roku 90 dana, te sve referendume koje su proteklih godina potpisima zatražile građanske inicijative, prvenstveno referendum o promjeni izbornog zakona.

Premijer Andrej Plenković ocijenio je uoči prosvjeda  da iza njega stoji “ekipa antivaksera i ekstremni desničara koji su organizirali prosvjede u vrijeme covid krize”, misleći na tzv. ”Festival slobode” koji je u dva navrata održan na Trgu bana Josipa Jelačića, u rujnu 2020. i 2021.godine.”Svi koji tu kane participirati moraju dobro vidjeti tko su organizatori i u kakvom će se društvu naći”, napomenuo je Plenković.

Tina Perić iz inicijative Slobodni zajedno poručila je pak da je “riječ antivakser medijski spin koji se koristi kako bi se dodatno podijelio hrvatski narod”.

”Građani moraju biti svjesni da se politike koje se provode na globalnoj razini također prelijevaju na hrvatski narod”, dodala je Perić.

“Nismo zaboravili kako ste maltretirali djecu eksperimentima. Nećemo ponižavanje i uništavanje naše tradicije i kulture. Dosta nam je uvlačenja u tuđe ratove koje nas vode u siromaštvo, poskupljenja i još veći stres i strah. Trenutni političari EU su nesposobni da upravljaju i korumpirati. Hrvatska u ovakvoj EU, ne može riješiti niti jedan problem. EU je nesposobna zajedno s Andrejem Anemičnim Plenkovićem. Dosta nam je gubitka suvereniteta u monetarnoj politici pod izlikom financijske stabilnosti i sigurnosti. Dosta nam je WHO koja pod krinkom borbom za zdravljam pokušava uvesti korporativno-globalni-komunističko totalitarizam”, rekao je Klarić iznošenje povoda prosvjeda i najavio sljedeću sugovornicu Željku Decić.

Večernji list piše da se jedan od prosvjednika verbalno okomio na predsjednicu Europske federacije novinara Maju Sever.

“Čovjek je napao nju i HTV kazavši da je HTV sluganska televizija, onda je osuo salvu uvreda prema Sever da zašto pišu da su prosvjednici krezubi i u tom trenutku joj je krenuo pokazivati zube i vikati nisam ja krezub”.

Jedan od govornika na prosvjedu je poručio kako im je “dosta svih koji su prodali našu suverenost”.

“Dosta nam je samoizolacije i izolacije djece. Veliki je porast depresije, poremećaja spavanja, ovisnosti o društvenim mrežama”, rekao je.

“Ne damo djecu. Ne damo djecu”, skandirali su okupljeni građani.

Govor je održao i Andrija Klarić.

“Dosta nam je laži koje nam tri godine uništavaju zdravlje i ekonomiju. Dosta nam je navodnih asimptomatskih širitelja, navodnih maski, bolesti za koju navodno nema lijeka. Dosta nam je raznih fact checkera, dezinformatora iz medija. Dosta nam je znanosti i cenzure”, poručio je Klarić.

“Ja želim da moja djeca žive bolje od mene, onako kako im je ćaća omogućio jer je bio sudionik Domovinskog rata”, rekla je govornica.

Okupljeni skandiraju: “Otkaz!”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI