Ispitani okrivljenici za gospodarsku prijevaru od oko 170 milijuna kuna

Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Marko i Loran Pejčinoski sumnjiče se da su u razdoblju između 2012. i 2014. godine gospodarskim malverzacijama izvukli milijunske svote novca iz TLM-a koji je kratko bio u njihovom vlasništvu, a s malverzacijama je bio povezan i slovenski državljanin Brodnjak.

Austrijski državljani Marko (71) i Loran (50) Pejčinoski te slovenski državljanin Andrež Brodnjak (38), ispitani su u petak u šibenskom Županijskom državnom odvjetništvu na okolnosti gospodarske prijevare kojom su TLM i Jadranska banka oštećeni za oko 170 milijuna kuna, a nakon ispitivanja je sucu istrage predloženo da ukine odluku kojom im je određen istražni zatvor.

 Županijsko državno odvjetništvo (ŽDO) sumnja da su njih trojica zajedno s prvookrivljenim Tonćijem Kandidom (58) počinili kaznena djela protiv gospodarstva i to prijevaru u gospodarskom poslovanju, zlouporabu povjerenja u gospodarskom poslovanju te krivotvorenja službene ili poslovne isprave.

 Kandido je uhićen prije mjesec dana te je proveo 30 dana u istražnom zatvoru dok su ostala trojica to vrijeme proveli na slobodi i tek danas, nakon dogovora svojih odvjetnika sa šibenskim tužiteljstvom, pristupili prvom ispitivanju kao dokaznoj radnji u kaznenom postupku koji se protiv njih provodi.

 Nakon ispitivanja, sucu istrage Županijskog suda u Šibeniku predloženo je ukidanje istražnog zatvora protiv dvojice austrijskih državljana i opoziv odluke o određivanju istražnog zatvora protiv slovenskog državljanina s obzirom da su prestali razlozi zbog kojih je protiv njih bio određen istražni zatvor.

 S obzirom da su svi okrivljenici sada ispitani, obrana Tonćija Kandida podnijela je šibenskom Županijskom sudu zahtjev da mu vrate milijun kuna uplaćenih kao jamstvo da neće bježati niti ometati kazneni postupak. On je iz istražnog zatvora izašao prije nekoliko dana.



 “Nema više opasnosti da će na bilo koji način utjecati na suokrivljenike, što znači da nakon ispitivanja svih četvero više ne postoje ni pritvorski razlozi pa smo zatražili da se mom branjeniku vrati i milijun kuna uplaćene jamčevine”, izjavio je Krešimir Škarica, odvjetnik prvookrivljenoga Tonćija Kandida koji je u inkriminiranom razdoblju bio jedan od direktora i nekadašnji član Uprave šibenskog TLM-a.

 Marko i Loran Pejčinoski sumnjiče se da su u razdoblju između 2012. i 2014. godine gospodarskim malverzacijama izvukli milijunske svote novca iz TLM-a koji je kratko bio u njihovom vlasništvu, a s malverzacijama je bio povezan i slovenski državljanin Brodnjak.

 Pejčinoske brane odvjetnički tim Jadranka Sloković i Čedo Prodanović.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI