ISHOD PRVE VEČERI ULTRA EUROPE: Hitna intervenirala 150 puta, policija privela 59 osoba, vatrogasci gasili požar u Park šumi Marjan

Pixabay/Ilustracija

U Splitu je u petak počeo trodnevni spektakl – festival Ultra Europe. Prva večer završila je sa 150 intervencija Hitne medicinske pomoći. Četiri osobe prebačene su u bolnicu, a policija je privela 59 osoba od kojih je oduzela veću količinu droge. To nije bilo sve jer su vatrogasci gasili požar u Park šumi Marjan.

Doktor Dubravko Šola za Hinu je rekao kako je od 150 intervencija njih 30 bilo nešto značajnijih od kojih su četiri osobe prebačene u KBC Split. Tri su osobe zaprimljene u bolnicu zbog intoksikacije alkoholom i drogama, te bitnog poremećaja svijesti, dok je jedna sudionica Ultre pala i slomila nos.

Ostale intervencije su se uglavnom odnosile na uganuća, oguljotine, povraćanje i poremećaj svijesti.

Paško Ugrina iz splitske policije je istaknuo kako nisu imali posebne sigurnosne probleme, a najveći broj policijskih postupanja pretežno se odnosio na suzbijanje zlouporabe opojnih droga, te manji broj na problematiku javnog reda i mira.

Ukupno su priveli 59 osoba među kojima i one koji su preprodavali karte za Ultru. Kod dva su stranca i hrvatskog državljanina pronašli više od 100 grama kokaina, više od 200 komada ecstasya, 18 ampula MDMA, 12,9 grama ecstasya u prahu, vagu, uređaj za vakumiranje, novac i mobitele.Vatrogasci nisu imali posla na Parku mladeži, no u 2,09 sati dobili su dojavu o požaru na Marjanu. Gorjelo je na plaži Prva voda gdje je izgorjelo 150 metara kvadratnih niskog raslinja i trave. Požar je lokaliziran u 2,16 sati, a potpuno ugašen u 3,12 sati. Na intervenciji su uz 13 pripadnika Javne vatrogasne postrojbe (JVP) grada Splita s pet vozila bila i tri vatrogasca DVD- a Split s jednim vozilom.

Ultra Europe festival počeo je u petak u 19 sati i trajao do 5 sati u subotu ujutro. Nakon završetka prvog dana partijaneri su otišli u apartmane, dok su gradske komunalne tvrtke odmah prionule čišćenju oko Parka mladeži, ali i ostatka grada. Imali su pune ruke posla jer je ostalo poprilično smeća. Gužvu u Ulici Hrvatske mornarice izazvali su brojni taksisti koji su zauzeli kolničke trake kako bi ukrcali umorne partijanere.

Ove godine partijaneri nakon Ultre nisu spavali po užem dijelu grada, uglavnom na Rivi vjerojatno jer u Splitu puše bura.

Ultra se nastavlja u subotu navečer.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI