ISHOD DRUGE VEČERI ULTRA EUROPE FESTIVALA: Hitna intervenirala u 50 slučajeva, šestero partijanera slomilo skočne zglobove i lica

Foto: Josko Ponos / CROPIX

Na splitskom Parku mladeži u subotu navečer održala se druga večer poznatog Ultra Europe festivala. Liječnici su pomoć pružili u 50 slučajeva, šestero je partijanera lomilo skočne zglobove i kosti lica i oni su prebačeni na daljnju obradu u KBC Split. Policija je prijavila 91 osobu, uglavnom zbog zlouporabe droga.

Druge večeri povećan je broj intervencija u odnosu na prvi dan Ultre kada su imali 30 intervencija. Doktor splitske Hitne medicinske pomoći dr. Dubravko Šola je za Hinu rekao da su očekivali povećan broj intervencija jer se radi o istim ljudima i njihovo je stanje akumulirano.

“Zbog prekomjerne konzumacije narkotika i alkohola te njihovog miješanja imali smo dosta poremećaja stanja svijesti, nestabilnosti i padova, a upravo su im padovi uzrokovali ozljede uglavnom skočnog zgloba i lica. I to su pacijenti koje smo prevezli u bolnicu”, rekao je Šola.

Osim Hitne medicinske pomoći na Ultra Europe festivalu su i medicinski timovi organizatora Cro Medic ili tzv. party doktori koji su sinoć imali stotinjak intervencija. To su zdravstveni djelatnici specijalizirani za pružanje medicinske pomoći na raznim događanjima među kojima je i Ultra Europe festival. Uloga im je tijekom takvih velikih događaja rasteretiti zdravstveni sustav pa su njihovi šatori za prvu pomoć postavljeni i na Parku mladeži.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI