IPAK JE SVEMU ‘KRIV’ MATE RIMAC? Tomašević: ‘I dalje smo otvoreni za suradnju, ali nam nije jasno što želi zagrebački SDP’

Screenshot/N1

Nakon što je u petak gradski ogranak SDP-a raskinuo koalicijski sporazum s platformom Možemo, u utorak je zagrebački gradonačelnik Tomislav Tomašević rekao kako su “i dalje otvoreni za suradnju, ali da im u ovom trenutku nije skroz jasno što zapravo želi gradski SDP”. Naglasio je kako su spremni i na nove izbore ako do suradnje ne dođe.

Predsjedništvo SDP-a bi u utorak moglo pokrenuti postupak izbacivanja iz članstva predsjednika zagrebačkog SDP-a Viktora Gotovca. On je u petak pozvao zastupnike SDP-a u zagrebačkoj Skupštini da daju ostavke na sve dužnosti, ali to se nije dogodilo.

Skupština je pak u ponedjeljak navečer izglasala sve točke dnevnog reda. Uz ruke dvoje SDP-ovaca, Joška Klisovića i Davorke Moslavac Forjan, prošla je točka o zaduženju Zagrebačkog holdinga za milijardu i 800 milijuna kuna te ona o zemljištu za projekt robo-taksija Mate Rimca, koje su navodno bile razlog raskida koalicije stranke Možemo i SDP-a.

Na upit o tome je li istina da komunikacija zapravo ne postoji između SDP-a i Možemo, Tomašević je odgovorio kako to nije točno.

“Netočno je jer su naši koalicijski sastanci znali trajati po tri do četiri sata, gdje bih ja osobno i moji zamjenici odgovarali na ama baš svako pitanje koje je gradski SDP imao”, istaknuo je.



Dodao je kako su oni, tjednima tražili sastanak s SDP-om kako bi prošli kroz točke, a oni su ga izričito u nekoliko navrata odbili.

“Što se tiče kredita, ako je gradskom SDP-u bio problem da ga se po hitnom postupku uvrsti na dnevni red, ‘to nema veze s vezom’ jer je upravo predsjednik gradskog SDP-a glasao da ga se uvrsti u dnevni red po hitnom postupku jer su se tako dogovorili”, rekao je gradonačelnik.

Tomašević je istaknuo i da gradska površina na kojoj bi projekt robo-taksija trebao niknuti u GUP-u nije zelena površina, već ima infrastrukturnu namjenu.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI