INTERVJU S IZBAČENIM HDZ-OVCIMA: ‘Tuđman nikad nije položio vijenac na partizanski spomenik, a Plenković to radi’

Facebook

U Bujici Velimir Bujanec ugostio je dvojicu disidenata iz HDZ-a – Krasnodara Raguža i gospodina Miru Borasa.

Osmorica otpisanih odbacuju optužbe da su se koristili govorom mržnje.

“Ne znam gdje su iskopali te poruke i pripisali ih svima nama”, izjavio je Boras.

“Jedino što nam preostaje su te grupe. Ovo što je nama izvučeno kao govor mržnje, svodi se na tri poruke. Nemoguće je da je nas 9 napisalo 3 poruke, a neki od nas se ni ne poznaju“,  konstatirao je Raguž.

Boras pak izjavljuje da ne zna tko ga je uopće dodao u grupu.



Grupa je nastala prije nekoliko godina, a sada broji 250 članova, koji su uglavnom HDZ-ovci”, izjavljuje Božo Medić.

“To je zatvorena komunikacija, koja nije za javnost. Nije se to smjelo dati u javnost. Na RTL-u se kršio GDPR jer su izneseni naši profili”, komentira Raguž.

Upitani su i ostali izbačeni što misle o svemu tome

Ante Šimunović: “Nas 250 kao da smo se nalazili u kafiću tih 7 godina. Nekad je netko više popio i bio malo glasniji, a netko je očito sve u kutku zapisivao i dojavljivao osobi za vezu.”

“Iz statuta HDZ-a je bilo maknuto da se nekoga izbriše samo tako, bez da mu se daje pravo na obranu. To se sada, izgleda, vraća”, govori Šimunović.

Anita Prka-Đurašić pak kaže da je ovo doživjela izuzetno teško. Pita se u kojim mi to vremenima živimo, kada pogledamo ovakve totalitarističke metode koje su se u ovom slučaju koristile.

Kaže i da je dobila jako veliku potporu. Javljali su joj se ljudi iz Kanade i Australije.

Raguž: “Grupa je bila prvenstveno vezana na linkove. Dakle, mi bi stavili link iz medija, a onda bi se članovi nastavljali na to. Vezano na grupu Borg, tu temu sam ja javno govorio. Nije ništa novo što bi bilo nepoznato. Da li je cijela priča oko Borga čista ili ne, to ćemo vidjeti u budućnosti. Mi smo iz javno dostupnih podataka pisali naša mišljenja. Sada se vidi da smo bili u pravu.”

Bujanec je Borasu uputio pitanje: “Kako se osjeća sad jedan pošteni, normalni HDZ-ovac ‘tuđmanist’, koji je, da ne kažem i utemeljitelj stranke, koji u Varaždinu ili bilo kojem drugom gradu ide na lokalne izbore…pobijedili su jednu katastrofalnu stranku koju je tamo vodio poraženi Predrag Štromar, i sad recimo Siniša Jenkač u Novom Marofu dobije 60 posto…kako će on obične ljude motivirati da rade za stranku, kad na državnoj razini imate koaliciju s HNS-om i pristaju neki, ne vi, na ucjene ministara, kao što je ministrica Divjak?”

“To je pitanje za sve članove HDZ-a. Mi nismo ni na nebu ni na zemlji sad. Pitanje za svakog člana je nek’ se zapitaju zašto je to tako”, odgovorio je Boras.

Na to se Raguž nadovezao: “Okidač nezadovoljstva konkretno u tim grupama je bilo potpisivanje ulaska u koaliciju s HNS-om. Većina kritika je išla prema gospođi Divjak i prema Štromaru i tu je naše članstvo da im objasni da ne žele takav tip koalicijeZnamo što je HNS – jedna najobičnija trgovačka stranka.”

Na Bujančevo pitanje koje su to stranke s kojima bi mogli u koaliciji, Raguž je odgovorio da žele ideološki slične stranke i da će se to vidjeti u budućnosti.

Bujanec je zatim nastavio. “HDZ ima sjajne ljude, ali ne mogu doći do izražaja zbog ovih koji su zasjeli , a koji 90-te godine ne da nisu htjeli HDZ, nego nisu htjeli ni Hrvatsku. što Vi kažete o tome?”

Boras: “80 posto članova HDz-a nema nikakve koristi od članstva, dapače, imaju samo štetu i dovedeni su u poziciju da se srame stranke.”

Za kraj je Boras izjavio: “Tuđman nikad nije položio vijenac ni na jedan partizanski spomenik. Andrej Plenković pak šalje izaslanstvo herojima Sutjeske. Ti “heroji” su Titovi partizani, koji su se borili protiv Hrvatske.”

Podsjetimo, osam članova HDZ-a, koji su izbačeni iz stranke zbog Whatsapp i Viber poruka, otvorenim pismom obratili su se u srijedu Europskoj pučkoj stranci (EPP) kako bi upozorili na, kako navode, totalitarne i nedemokratske metode obračuna vodstva HDZ-a s političkim neistomišljenicima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI