INCIDENTNI ZAVADLAV ODGOVORIO ŠTO NITKO NIJE OČEKIVAO: Trostruki ubojica govorio suprotno od svog odvjetnika i tvrdio da je on ‘poput Olivera Twista’

Foto: Jakov Prkic / CROPIX

Trostruki ubojica iz Splita 28-godišnji Filip Zavadlav žalio se na nepravomoćnu presudu Županijskog suda u Splitu koji mu je odredio kaznu zatvorom od 40 godina. Njegovu žalbu u srijedu je razmatrao Visoki kazneni sud u Zagrebu.

Podsjetimo, Zavadlav je osuđen zbog ubojstva Marina Bobana, Jurice Torlaka i Marina Ožića Paića u siječnju 2020. godine. Teretilo ga se da ih je smaknuo hicima iz kalašnjikova, usred bijela dana.

Zavadlav je u svojoj obrani tvrdio da je u vrijeme počinjenja zlodjela, koje je inače snimljeno kamerama video nadzora, bio na moru, te da nije počinio zločin, objavio je RTL.

Žalbu je obrazlagao Zavadlavov odvjetnik Branko Šerić. Rekao je da Zavadlav nije bio ubrojiv, što sud, tvrdi nije uzeo u obzir. Šerić je zatražio novo vještačenje i novo suđenje.

Zavadlav je slušao raspravu putem videolinka iz splitskog istražnog zatvora. Kada ga je sudac Ivan Turudić, koji je predsjedao sjednicom, upitao slaže li se s tvrdnjama svojeg odvjetnika, dogodila se neobična situacija. Zavadlav je na iznenađenje svih odgovorio: “Ne slažem se!”



Inače, svoju žalbu je sam pisao rukom. Turudić ga je zamolio da iznese svoju obranu. Filip Zavadlav je ponovio da nije kriv te da video snimke na kojima se baziraju izjave svjedoka nisu snimke njega niti se mogu dovesti u vezu s njime.

“Ja sam potpuno zdrava osoba, bio sam i tada i sada”, rekao je Zavadlav. Zbog tih svojih riječi suprotstavio se svom odvjetniku koji tvrdi da u vrijeme ubostava nije bio ubrojiv.

Zavadlav smatra i da su mu povrijeđena prava jer je morao prekinuti školovanje.

Upisao je Pomorski fakultet u Rijeci, ali mu je propala uplaćena školarina jer sjedi u zatvoru.

“Ja sam kao mali Oliver Twist trebao podnijeti svu krivnju. Ja sam bio stavljen tamo, a nisam kriv. Molim vas da mi ukinete kaznu. A ako sam kriv što sam živ, molim da mi sud poveća kaznu na 50 godina”, zaključio je Zavadlav.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI