INCIDENT IH POTAKNUO NA REAKCIJU: ‘Nastavnici od Fuchsa traže da ih zaštiti od protivnika mjera u školama’

Foto: Marko Prpic/PIXSELL

Nastavničke grupe s Facebooka, Školska zbornica i 45 minuta, zatražile su u nedjelju od ministra znanosti i obrazovanja Radovana Fuchsa da školske djelatnike zaštiti od protivnika epidemioloških mjera u školama, a da se izgrednike koji su upali u Osnovnu školu Krapinske Toplice i propisno kazni.

“Tražimo da najoštrije reagirate i poduzmete sve korake da se ovakve stvari ne bi više događale. Prije svega tražimo da se izgrednici iz Krapinskih Toplica najoštrije kazne kako do ovoga ne bi dolazilo u budućnosti”, zatražile su nastavničke grupe u otvorenom pismu upućenom ministru Fuchsu.

Smatraju da se u školama to ne bi smjelo događati, jer one moraju biti sigurna mjesta za sve učenike i zaposlenike.


Osvrnuli su se i na postojanje internetskih grupa u kojima se javno objavljuju imena škola, ravnatelja i učitelja i poziva otvoreno na linč onih koji ne rade onako kako protivnici epidemioloških mjera misle da bi trebali.

“Smatramo da nitko samovoljno ne može tumačiti Ustav, zakon i propise na temelju kojih škole rade, a još manje, ukoliko je istima nezadovoljan može svoje nezadovoljstvo iskazivati ugrožavanjem sigurnosti učenika i zaposlenika škole”, poručuju.Nastavnici smatraju da je Fuchs odgovoran za osiguravanje uvjeta i sigurnosti nastavnika u školama, pogotovo kod provedbe propisanih epidemioloških mjera.

“Na Vama je da nama koji na terenu provodimo mjere koje donosi Vaše ministarstvo i ostale nadležne institucije Republike Hrvatske, osigurate sigurnost od svih onih koji se s njima ne slažu”, poručile su u pismu grupe koje okupljaju oko 20 tisuća nastavnika, učitelja i drugog obrazovnog osoblja.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI