INA: Moguće da je zbog cyber napada došlo do neovlaštenog pristupa podacima

Duje Klaric/Cropix

INA Grupa izvijestila je u petak da je u procesu otklanjanja poteškoća u informatičkim sustavima na koje je utjecao kibernetički napad koji se dogodio krajem prošlog tjedna, a kažu i da ne mogu isključiti mogućnost da je uslijed napada došlo i do neovlaštenog pristupa osobnim podacima.

“Započeli smo s oporavkom sustava te radimo na ponovnoj uspostavi svih usluga koje povremeno nisu radile”, stoji u priopćenju Ine.

Kako su i ranije izvijestili, kibernetički napad je prijavljen mjerodavnim institucijama s kojima INA u potpunosti surađuje.


“Napad i mogući neovlašteni pristup podacima se istražuje. Kao i kod svakog kibernetičkog napada, u ovom trenutku ne možemo isključiti mogućnost da je došlo i do neovlaštenog pristupa osobnim podacima”, kažu iz Ine.

Još jednom napominju da je opskrba tržišta sigurna, a prodaja goriva na maloprodajnim mjestima se nastavlja odvijati neometano.“Također, provedba svih plaćanja je sigurna, neovisno o tome radi li se o gotovinskom plaćanju, INA kartici ili bankovnoj kartici”, kaže se u priopćenju.

INA Grupa izvijestila je u nedjelju, 16. veljače, da se nalazi pod kibernetičkim napadom koji je započeo 14. veljače oko 22 sata.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI