IMA LI BERNARDIĆ KONKURENCIJU NA LJEVICI? Popisali smo opcije koje mu ‘kradu’ glasove

Ivan Peric/Cropix

Parlamentarni izbori koji se trebaju održati početkom srpnja, iznijedrili su već sada brojna iznenađenja.

Osim toga, kampanja za iste otkriva gužvu u političkoj areni, na kojoj HDZ-u ozbiljno konkurira Miroslav Škoro, ali i novokomponirana ekipa iz Mosta.

S druge pak strane, na prvu bi se mogao steći dojam da je Davoru Bernardiću put do pobjede, barem one relativne, nešto jednostavniji jer na ljevici nema konkurenciju, a sitne konkurente i otuđitelje mandata spojio je u Restart koaliciju.

I doista, to bi se moglo reći samo na prvu, jer se i na lijevo, liberalnoj sceni postepeno brendiraju nove zanimljive opcije, koje bi mogle odnijeti dio protestnih glasova koji su donedavno pripadali Kolakušiću i Živom zidu, ali i dio glasova Restart koalicije, čime bi se ujedno u pitanje mogla dovesti njihova relativna pobjeda na srpanjskim izborima. U Stranci s imenom i prezimenom okuplja se primjerice zanimljiva ekipa, na čelu je bivši mostovac Ivan Kovačić, tu je i Dalija Orešković te nekadašnji HSLS-ovac Josip Budimir.

Ime koje svakako izaziva pažnju ono je poznatog liječnika Bore Nogala, a tu je i svepristutni nezavisni analitičar Ivica Relković. I u Pametnom se nadaju barem jednom saborskom mandatu, a svoja nadanja baziraju na koaliciji s Fokusom kojega vodi gradonačelnik Sv. Nedelje Davor Nađi, bivši HNS-ovac koji je liberale napustio početkom godine.



Kada je o ljevici riječ, ona se okuplja i oko stranaka kao što su Zagreb je naš, Za grad, Možemo, Nova ljevica, Orah i Radnička fronta. Oni se pak mandatima nadaju u zagrebačkim izbornim jedinicama.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI