IGRA SKORO ZAVRŠILA TRAGEDIJOM: Djeca pronašla zaostalu bombu iz Drugog svjetskog rata

Foto: Ilustracija/Pixabay

Djeca na području Grožnjana su u nedjelju oko 12 sati u igri pronašla zaostale bombe britanske proizvodnje iz Drugog svjetskog rata, javlja PU istarska. Policija je bombe uzela kako bi ih uništila te je pregledala šire mjesta pronalaska pri čemu nije našla druga minsko-eksplozivna sredstva.

Iz policije apeliraju na građane da budu oprezni te ako pronađu predmete koji nalikuju na eksplozivna sredstva da ih ne diraju, već da odmah obavijeste policiju.

“Pronađete li takva sredstva nemojte ih dirati niti donositi u policijsku postaju kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već o tome obavijestite policiju na broj 192. Tada će na teren izaći stručne osobe protueksplozijske zaštite koje će sigurno ukloniti sredstva i primjereno ih uništiti”, navodi policija.

“Ta eksplozivna sredstva moguće je bez ikakvih prekršajnih ili kaznenih sankcija predati policiji u sklopu akcije ”Manje oružja, manje tragedija”, a za što je  dovoljno nazvati broj 192 ili najbližu policijsku postaju”, dodaju iz policije.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI