IAKO SE TO DOČEKALO ONI NISU ODUŠEVLJENI: Medak izgovorio ono što ugostitelje najviše muči!

Photo: Marko Lukunic/PIXSELL

Marin Medak iz Nacionalne udruge ugostitelja gostovao je u Dnevniku N1 televizije te je komentirao stanje u ugostiteljstvu i kako se spremaju ugostitelji za otvaranje terasa koje je najavljeno u ponedjeljak.

Medak je najprije komentirao što ugostitelje čeka od 1. ožujka.

“Ne znam, kako znati, pa zadnji put je bilo dva sata prije zatvaranja. Svaki put se čeka nekoga da nešto odluči, nema tu puno struke, i dalje je tu isključivo politika i svaki put se odnosi na političke odluke”, rekao je Medak.

Kao primjer je naveo Englesku koja ima kalendar koji prikazuje kada se što otvara.

“Kod nas u Hrvatskoj čeka se zadnji čas. Očito mi možemo funkcionirati samo po onom modelu druga Tita, ništa nas ne može iznenaditi”, dodao je Medak.



‘Svi akumuliraju minuse’

Najavio je da planira otvaranje 1. ožujka i da se priprema za to, a komentirao je i koliko će se isplatiti otvaranje samo terase.

“Nikome se sada ne isplati raditi. Svi čekaju da prođe pandemija, da sačuvaju svoj biznis. Nitko od ugostitelja sada ne zarađuje, svi akumuliraju minuse. To se vidi iz toga što je 42% pravnih subjekata blokirano, što znači da je 9000 firmi u blokadi. S te strane, moramo razumjeti da sada tu nema novaca. Svi pokušavaju sačuvati vrijednost biznisa tako da ne izgube ono što su čitav život gradili”, istaknuo je Medak.

Ljudi se vesele tome da imaju minimalan gubitak, a veselit će se zaradi kad prođe pandemija, kad se ljudi procijepe”, dodao je.

Medak se nada da će posao dobro napredovati nakon otvaranja terasa te da će se vratiti oni gosti koji imaju dobre uspomene na njih.

“Siguran sam da, ako vrijeme bude išlo u korist, da ćemo idući tjedan jako dobro raditi i da ćemo se vratiti u naše vesele momente. Svi znamo da mi u ovom dijelu ne nudimo hranu i piće nego nudimo memoriju, prodajemo iskustvo i svi ljudi koji imaju uspomene u životu vjerujem da će se vratiti. Nama su kapaciteti 40% smanjeni, ova terasa je prije mogla primiti 120 gostiju, a sada ćemo moći primiti oko 70”, kazao je Medak.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI