I TODORIĆ IMA TEORIJU: ‘Plenković je planski pripremio najjaču moguću medijsku bombu da se spasi’

Foto: Damir Krajac/Cropix

Ivica Todorić na Facebooku se osvrnuo na odlazak ministra financija Zdravka Marića iz Vlade te je komentirao spor s MOL-om.

“Analizirajući događanja vezana uz Marića najbliže sam stavu (neovisno što Plenković i Marić govorili) da je jedan od mogućih razloga ostavke Marića”, započeo je Todorić na Facebooku.

“Gubitak Republike Hrvatske u sporu protiv MOL-a na Međunarodnom centru za rješavanje investicionih sporova u Washingtonu (ICSID). Spor je pokrenuo MOL. Hrvatska će morati platiti iznos između 250 – 300 miliona EUR plus kamate. Temeljita analiza o ovome SLUČAJU bi razotkrila mnoge činjenice koje bi teško optužile Plenkovića za predaju INA-e MOL-u i upravo to se je trebalo po svaku cijenu izbjeći!” nastavio je.
“Isto tako to bi otvorilo priču o arbitraži vezanoj za Agrokor sto bi još vise kompliciralo poziciju Plenkovića. Kako bi izbjegao dramatične dokaze protiv sebe (pokušava sve staviti pod tepih) Plenković je planski pripremio najjaču moguću medijsku bombu da se spasi. Dakle Marić odlazi da se pokusa spasiti Plenkovića”, stoji dalje u objavi.
“Poruka Plenkoviću da on – Plenković, Marić, Ćorić, Tena Mišetić odu na mjesec. Hrvatske nadležne službe će ih vratiti”, zaključio je.
Facebook Comments

Loading...
DIJELI