I TO SE DOGODILO: Grbin nakon šokantne ostavke pohvalio Marića! ‘On je svoj posao unatoč politici zao raditi’

Foto: Sasa Buric/Cropix

Šef SDP-a, Peđa Grbin, komentirao je u Saboru ostavku ministra financija, Zdravka Marića.

“Gospodin Marić je bio profesionalac u svom poslu i oko toga nema dvojbe. Međutim isto tako su se oko gospodina Marića vodile i neke afere. Od Agrokora, ljetovanja pa nadalje. Ono što je meni kao socijaldemokratskom lijevom političaru bitno, gospodin Marić bio je profesionalan u vođenju jedne neoliberalne politike koja je u Hrvatskoj, prije svega, honorirala najbogatije često nauštrb onih koji su bili siromašni u Hrvatskom društvu. Vjerujem da bi mu, da je ostao ministar, bio jako veliki problem pronaći novac kojim će se isplatiti milijarde kuna za gubitak još jednog arbitražnog postupka koji vuče vrijeme iz Vlade HDZ-a i Ive Sanadera.”

Grbin ja kazao da Vlada Andreja Plenkovića mora imati bolju komunikaciju s javnosti.

“Objašnjenje koje je dano za odlazak ministra Marića nije dovoljno. Da je danas situacija kao što je bila 2019. godine, kada nije bilo krize i inflacije, onda bi ovo objašnjenje bilo dovoljno, ali sada, kada se u Hrvatskoj vode izuzetno bitni procesi u kojima ministarstvo financija ključno, imati ostavku ministra financija sa ovakvim šturim objašnjenjem je potpuno neprihvatljivo”, ističe.

Nije zaboravio Grbin istaknuti dobar posao koji je radio Zdravko Marić“Danas odlazi čovjek, koji bez obzira na politiku koju je vodio, je znao svoj posao. U ovoj Vladi više nema nikoga za koga bi mogli reći da je kompetentan već isključivo i jedino lojalan Andreju Plenkoviću”, zaključio je Grbin.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI