I RUSIJA SE OGLASILA O SITUACIJI NA KOSOVU: ‘Nemojte provocirati Srbe’! Spominje scenarij koji nam nije nimalo drag

Foto: Komsomolskaya Pravda/Guliver Image

Odluka vlasti u Prištini da od 1. kolovoza počnu primjenjivati neosnovana diskriminacijska pravila o prinudnoj zamjeni osobnih dokumenata i registarskih tablica lokalnih Srba predstavlja još jedna korak ka protjerivanju srpskog življa s Kosova, priopćilo je Ministarstvo vanjskih poslova Rusije.

Ističe se da je cilj te odluke da se sa Kosova „istisnu srpske institucije koje osiguravaju zaštitu prava srpskog stanovništva od samovolje prištinskih ekstremista, na čelu sa premijerom Aljbinom Kurtijem, prenosi Sputnjik.

„Lideri kosovskih Albanaca znaju da Srbi neće ostati ravnodušni kada je riječ o izravnom napadu na njihove slobode i namjerno idu na eskalaciju situacije kako bi pokrenuli vojni scenarij. Naravno, na meti oštrih napada nalazi se i Beograd koji Zapad želi dodatno neutralizirati albanskim rukama“, stoji u priopćenju

Moskva je pozavala Prištinu, kao i SAD i EU koji stoje iza nje, da prekine s provokacijama i da poštuje prava Srba na Kosovu.

„Ovakav razvoj situacije još jednom pokazuje neuspjeh posredničke misije Europske unije. To je i primjer kakvo je mjesto pripremljeno Beogradu u Uniji, koja predlaže Beogradu da prihvati obespravljenost svojih sunarodnika“, navodi se u priopćenju ruskog Ministarstva vanjskih poslova.Facebook Comments

Loading...
DIJELI