I Petrov kritizirao Stožer: ‘Već mjesecima je servis politike vladajućih’

Photo: Patrik Macek/PIXSELL

Čelnik Mosta Božo Petrov u četvrtak je ustvrdio da je Stožer već mjesecima servis politike vladajućih te ocijenio da je već mjesecima vidljivo da je premijeru Andreju Plenkoviću i predsjedniku Zoranu Milanoviću dobro kada imaju jedan drugoga na tim mjestima.

“Nacionalni stožer Civilne zaštite već mjesecima je servis politike vladajućih, što se potvrdilo skandaloznim rješenjem Krunoslava Capaka kojim je Andreju Plenkoviću dao alibi za stvaranje saborske većine”, kazao je Petrov na konferenciji za novinare.

Vlada ima sumnjive i pravno upitne mjere kojima se steže obruč oko građana i u svemu tome građani gube povjerenje u epidemiološku struku. Stvara se rizik povećanja broja zaraženih i mogućnost smanjenja gospodarskog oporavka i gubitka građanskih sloboda, upozorio je.

Vatrogasne mjere Vlade nakon prijetnje obustavom dostavljanja lijekova zbog duga bolnica od 4,5 milijarde kuna bile su tek kratkotrajni izlet u nekorona svijet, a u njemu i dalje žive oboljeli od karcinoma koji i dalje iščekuju Nacionalni plan za borbu protiv raka. Tu su i dalje oboljeli od demencije koji su u zaboravu i samoći zbog neadekvatne skrbi i izostanka smještaja, terminalni bolesnici, kao i korisnici domova za stare i nemoćne osobe u iščekivanju novog propusta politički podobnih ravnatelja i neadekvatne kontrole nad radom tih domova, kazao je.

Upitan slaže li se s predsjednikom Milanovićem da bi zadnju riječ trebao imati Sabor, a ne Stožer, Petrov je kazao da u većini zemalja stožer ni ne postoji, dovoljna su im vlada i parlament, vlada koja predlaže mjere i zakone, a parlament ih usvaja ako su kvalitetni.U našoj državi su stvorili stožer koji je postao parapolitičko tijelo koje osigurava Vladi manevarski prostor. Ako će se nastaviti iskorištavati Stožer u dnevno-političke svrhe, provođenja njihove politike, onda bi ga trebalo ugasiti, poručio je Petrov.

Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI