I ONI POSTAJU NAŠ BREND: Božinović slavodobitno najavio! ‘Ovo je projekt kojim naša policija postaje brend hrvatskog turizma’

Screenshot/N1

U Hrvatskome narodnom kazalištu u Šibeniku na svečanom otvorenju projekta “Sigurna turistička destinacija 2022.” potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović je istaknuo da je taj projekt postao brend po kojem je postala prepoznatljiva hrvatska policija.

Na svečanom otvorenju projekta koji se uspješno provodi 17 godina bili su potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović, glavni ravnatelj policije Nikola Milina i ministrica turizma i sporta Nikolina Brnjac.

MUP je 2006. godine pokrenuo jedinstven projekt “Sigurna turistička sezona”, to jest zajedničke ophodnje stranih i hrvatskih policajaca u turističkim mjestima u kojima su gosti iz njihovih zemalja.

Ministrica turizma Brnjac zahvalila je dežurnim službama što omogućuju da smo sigurna turistička destinacija za turiste i za domaće stanovništvo.

“Ministarstvo turizma i sporta od 2003. surađuje s HGSS-om te sudjeluje s financijskom potporom hitnim medicinskim timovima diljem naše obale, a kroz ovaj projekt i s MUP-om. Vrlo nam je važno da se naši turisti osjećaju što više kao kod kuće”, rekla je ministrica.



Istaknula je da smo po dolascima turista na otprilike 95 posto 2019. godine, a cilj je ne govoriti više samo o sezoni, nego o dolascima kroz cijelu turističku godinu.

“Sigurnost je važan aspekt te je turistima to važna stavka pri odabiru destinacije. Ovaj projekt je pokazatelj da je Hrvatska odgovorna i dobro pripremljena turistička destinacija te sam ponosna što Ministarstvo turizma i sporta sufinancira projekt boravka stranih policijskih službenika u našoj zemlji”, rekla je Brnjac.

Projekt je 2021. godine promijenio ime u „Sigurna turistička destinacija“, kao rezultat zajedničke odluke donesene s domaćim partnerskim institucijama, Ministarstvom turizma i sporta i Hrvatskom turističkom zajednicom, što je više u skladu sa značajem, opsegom i sigurnosnim okolnostima njegove provedbe.

Nakon dvije pandemijske godine, projekt se ove godine provodi u punom opsegu te u njemu sudjeluje rekordan broj od 100 policijskih službenika iz 18 država i 20 policijskih organizacija.

Ministar Božinović istaknuo je da je projekt postao brend po kojem je postala prepoznatljiva hrvatska policija.

“Naša policija sigurno postaje i brend hrvatskog turizma. Turizmu kao jednom od najvažnijih gospodarskih grana u Hrvatskoj pristupamo integrirano te i ovdje možete vidjeti sinergiju nacionalne vlasti, županije i grada Šibenika. Bilo da su u pitanju požari, turizam ili bilo koja aktivnost koja po prirodi ne može biti posao samo jednog resora, mi stvaramo određene načine i modele kako integrirati sve one informacije i znanja koji su nam potrebni u tom trenutku”, rekao je Božinović.

Podsjetio je da je u Zadru 2018. godine uspostavljen Stožer za sigurnost turističke sezone, gdje se pratilo stanje na području cijele jadranske obale. Božinović je rekao da Hrvatsku najviše posjećuju turisti iz Europe, što će se dodatno i povećati jer će i krajnji jug zemlje biti uskoro spojen Pelješkim mostom.

“Također, stižu turisti iz dalekih zemalja zrakoplovima te je naša zemlja sve popularnija turistička destinacija. Stoga je ovaj projekt dolaska stranih policijskih službenika od velikog značaja jer povećava sigurnost te se turisti osjećaju opuštenije”, rekao je ministar.

Početkom srpnja kroz taj su projekt u Šibensko-kninsku županiju stigli češki, makedonski i njemački policijski službenici, te prvi put policajci iz Rumunjske, kao ispomoć šibenskoj policiji tijekom turističke sezone na temelju međunarodne policijske suradnje.

Prvi će put 1. kolovoza na području šibensko-kninske Policijske uprave biti raspoređeni i policijski službenici iz Italije u dva ciklusa po 15 dana.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI