I NATO SE PRISJETIO ŽRTAVA VUKOVARA I ŠKABRNJE! Oglasio se i pohvalio i ministar Mario Banožić

Foto: MORH

Povodom obilježavanja 30. obljetnice pada Vukovara i obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, ispred sjedišta NATO-a u Bruxellesu u četvrtak 18. studenog 2021. hrvatska zastava spuštena je na pola koplja čime je odana počast svim žrtvama Vukovara i Škabrnje.

Ministar obrane Mario Banožić poručio je kako ovakva gesta ispred sjedišta NATO-a šalje snažnu poruku kako je istina o događajima iz Domovinskog rata itekako prešla granice Lijepe naše što predstavlja dodatni motiv za nastavak promicanja istine o Domovinskom ratu posebno među mladim ljudima.

„Na današnji dan dodatno se podsjećamo značaja kolektivne sigurnosti i koliko bi nam bilo lakše suprotstaviti se prijetnjama našem teritorijalnom integritetu za vrijeme Domovinskog rata da smo tada bili član saveza. Republika Hrvatska i Hrvatska vojska danas je cijenjena među svojim saveznicima i partnerima što pokazuje koliko smo napravili u posljednjih 30 godina te kako uz volju, trud i upornost ne postoje nemogući ciljevi“, rekao je ministar obrane i dodao kako je Hrvatska odgovorna saveznica koja pridonosi međunarodnim misijama, globalnom miru i sigurnosti, stoji u priopćenju MORH-a.


Facebook Comments

Loading...
DIJELI