I HRGA SE OGLASILA O VRUĆOJ TEMI KOJA JE DIGLA BURU: ‘Ne želim da hodaju mojom zemljom’

Foto: Marko Lukunic/PIXSELL

Višednevna javna polemika o nasilju hrvatskih policajaca nad migrantima nad državnim granicama ponukala je bivšu voditeljicu i nekadašnju savjetnicu Kolinde Grabar-Kitarović Mirjanu Hrgu da se oglasi na ovu iznimno zanimljivu temu.

”Svi koji misle da su policajci postupili neprimjereno štiteći granicu RH od ilegalnih ulazaka predlažem da se jave MUP-u i u svojim kućama udome i odgovaraju za daljnje postupanje tih migranata”,  sugerira Hrga uz poruku da ona ne želi da ilegalno ulaze u njenu zemlju te da njome lutaju bez ikakva smisla skićući ulicama naših gradova jer na način na koju su to zamislili niti u jednu drugu zemlju neće ući.

Inače su trojica od četvorice policajaca sa sporne snimke suspendirana, a radi se o pripadnicima interventne policije PU Istarske na ispomoći PU Karlovačkoj u nadzoru granice.

Potvrdio je to glavni ravnatelj policije Nikola Milina govoreći o onome što je ustanovio posebno oformljen tim koji mora istražiti okolnosti snimke na kojima je vidljivo kako osobe u odorama tuku migrante. Policija u suradnji s tužiteljstvom nastavlja istraživanje, a Milina je naglasio da ti policajci do sada nisu bili evidentirani zbog disciplinskih prekršaja te da su to radili u redovnom radnom vremenu i na svoju ruku nanoseći štetu ugledu policije.

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović također je potvrdio kako je istragom utvrđeno da se radi o policijskim službenicima te da bi istraga mogla biti brzo okončana.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI