I ĆIPE SE OGLASIO OKO NOVE OPTUŽNICE: ‘Plenković je ravnodušan jer nije ništa i nikoga izgubio’

Foto: Damjan Tadic / CROPIX

Saborski zastupnik iz redova Domovinskog pokreta, hrvatski branitelj i bivši zatočenik srpskih logora Stipo Mlinarić – Ćipe oglasio se u ponedjeljak oko nove optužnice iz Srbije protiv trojice hrvatskih časnika.

“Pođimo samo od toga da meni hrvatski premijer na aktualnom satu uopće nije odgovorio na otvoreno pismo u kojem sam napisao sve… Haški sud osudio je Simatovića i Stanišića, no naša Vlada nije smatrala za shodno da se taj trenutak iskoristi, da konačno tužimo Srbiju za ratnu odštetu, da logoraši dobiju svoja obeštećenja, da se naplatimo za svo zlo koje smo tada proživjeli. I eto, umjesto da to učinimo mi – učinila je to Srbija”, kazao je.

Ćipe misli da i dalje nije kasno “staviti glave na kup” i djelovati u tom smjeru, bez obzira na ravnodušnost i neučinkovitost svih prethodnih Vlada. No, teško je to postići, misli on, sa ljudima koji nemaju empatiju prema stradalnicima Domovinskog rata:

Plenković je ravnodušan jer nije ništa i nikoga izgubio. Nemam drugo objašnjenje za njegov nedostatak suosjećanja (osim ako izuzmemo koalicijsku vjernost SDSS-u). Svaki čovjek kojem je u ratu stradao makar album sa obiteljskim fotografijama – očekuje pravdu jer mu je tako oduzeto sjećanje i uspomena. Onda samo možete zamisliti koliko žarko pravdu očekuju ljudi koji su izgubili nekoga svoga ili dio svoga tijela. Ali, naša visoka politika se teško identificira sa žrtvama rata. To su pokazali i posljednjom obljetnicom najveće razmjene logoraša u Nemetinu kada su, od 151 zastupnika, na taj događaj poslali jednog izaslanika… Tako da, ovo što nam se sada događa sa Srbijom je čisti bumerang i obit će nam se o glavu”.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI