I američka kompanija Oracle zainteresirana za poslovanje TikToka

Američka tehnološka kompanija Oracle Corp preliminarno je razgovarala s kineskim vlasnikom TikToka ByteDanceom i ozbiljno razmatra kupnju poslovanja aplikacije u SAD-u, Kanadi, Australiji i na Novom Zelandu, piše Financial Times.

Oracle je surađivao s nekim američkim investitorima koji već imaju udio u ByteDanceu, uključujući General Atlantic i Sequoia Capital, izvijestio je FT, pozivajući se na upućene izvore.

ByteDance i TikTok nisu imali komentar na izvješće FT-a, Oracle ga je odbio komentirati, a General Atlantic i Sequoia Capital nisu odmah bili dostupni za komentar.

Reuters je u srpnju izvijestio da je i Twitter iskazao interes za kupnjom TikTokovog američkog poslovanja a glavni je favorit u utrci i dalje Microsoft, koji prema FT-ovom izvješću razmatra i preuzimanje cijelog TikTokovog međunarodnog poslovanja.

Posebno je zainteresiran za kupnju TikToka u Europi i Indiji, čija je vlada nedavno zabranila kinesku aplikaciju, nakon napetosti na granici s Kinom, naveo je Financial Times.



ByteDance se pak protivi prijedlogu o prodaji imovine izvan SAD-a, Kanade, Australije i Novog Zelanda, izvijestio je britanski list.

Američki predsjednik Donald Trump naredio je prošlog tjedna ByteDanceu da u roku od 90 dana proda američko poslovanje TikToka, pojačavaši pritisak na kinesku tvrtku zbog zabrinutosti vezane uz sigurnost osobnih podataka njegovih korisnika.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI