HZZO ĆE PLATITI ČAVAJDI ZAHVAT U SLOVENIJI: ‘Boravak u ljubljanskoj bolnici bit će pokriven iz sredstava zdravstvenog osiguranja’

Foto: Instagram/Ivana Paradžiković

U srijedu se uzbunila javnost nakon medijskih napisa da Mireli Čavajdi najvjerojatnije neće biti odobreno podmirenje troškova prekida trudnoće u inozemstvu. No, iz Hrvatskog zavoda za zdravstveno osiguranje za N1 su rekli suprotno.

“Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) odobrio je trudnici Mireli Čavajdi pokrivanje troškova obavljanja medicinskog zahvata prekida trudnoće u Ginekološkoj klinici Univerzitetskog kliničkog centra u Ljubljani. Boravak u ljubljanskoj bolnici bit će pokriven iz sredstava zdravstvenog osiguranja u skladu s odredbama koje reguliraju financiranje troškova liječenja i medicinskih zahvata hrvatskih zdravstvenih osiguranika u inozemstvu”, odgovorili su iz HZZO-a.

Podsjetimo, Jutarnji list je napisao kako hrvatski liječnici odbijaju napraviti zakonom zajamčen zahvat, a odbijaju to i izrijekom napisati.

HZZO-u su bolnice poslale dopis da je  Čavajdi struka ponudila potrebni zahvat, a to je inducirani porod. Budući da Čavajda ne želi porod nego prekid trudnoće, to bi moglo značiti da je odbila zdravstvenu uslugu u Hrvatskoj. Zbog toga se postavilo pitanje ima li HZZO legalnu podlogu da joj odobri zahvat u Sloveniji.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI