HVIDRA zbog Pupovca traži ostavku glavnog državnog odvjetnika, kojeg je na tu poziciju doveo njihov predsjednik i sam Pupovac

Facebook

Posljednjih se dana na političkoj sceni lome koplja između čelnih ljudi HVIDRA-e i Milorada Pupovca. Naime, nakon što je DORH odbacio trinaest kaznenih prijava protiv šefa SDSS-a, HVIDRA je danas žestoko reagirala na odbacivanje prijava te kako su najavili, traže ostavku glavnog državnog odvjetnika Dražena Jelenića. Kako stvari stoje, situacija bi se u ovom slučaju ponovo mogla zakomplicirati, i to po njihovog predsjednika i saborskog zastupnika HDZ-a Josipa Đakića, koji se posljednjih nekoliko mjeseci često nalazio u na meti kritika svojih županijskih ogranaka. Zbog njegove lojalnosti HDZ-u, a time i koaliciji HDZ – SDSS, neki su čak i javno zazivali Đakićevu ostavku.

Mostovci raskrinkali licemjerje predsjednika HVIDRA-e

Na svojem Twitter profilu, saborski zastupnik Mosta NL danas je objavio podosta zanimljivu stvar, koja bi Đakića opet mogla dovesti u probleme.

“HVIDRA traži smjenu državnog odvjetnika Jelenića, a ne čelu HVIDRA-e saborski zastupnik HDZ-a Josip Đakić koji je zajedno s Pupovcem na prijedlog HDZ-ove Vlade izglasao i postavio Jelenića za GDO! Ponovo kucaju na kriva vrata, trebaju tražit ostavku Đakića i HDZ-ove Vlade”, napisao je Grmoja.

Grmojinu je izjavu za naš portal potvrdio njegov kolega iz stranke, zastupnik Miro Bulj, nazvavši sve ovo skupa velikim licemjerstvom. “Glavnog državnog odvjetnika predložio je premijer Andrej Plenković, a za njegovo su imenovanje glasali i HDZ i SDSS, uključujući i Đakića koji je predsjednik HVIDRA-e te Pupovca, koji je šef SDSS-a”, potvrdio nam je Miro Bulj.



“Ne podržavam Pupovca, smatram da vodi krivu politiku, no u ovom je slučaju sve to skupa jako licemjerno, a HVIDRA bi o vemu tome trebala preispitati svojeg predsjednika, Đakića, koji je digao ruku kada se glasalo o imenovanju glavnog državnog odvjetnika”, zaključio je Bulj.

Podsjećamo, pred neko je vrijeme Đakić odbio glasati o izlasku veterana iz ove sporne koalicije, pravdavši se rečenicom da “nije lud da počini političko samoubojstvo”. Nakon toga, dio županijskih organizacija HVIDRA-e tražili su njegovu ostavku, no situacija se na kraju primirila.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI