HUBOL ODGOVORIO BEROŠU: ‘Je li istina da mutite vodu prozivajući liječnike za manjak empatije? Ne trudite se odgovarati, svi znaju odgovor, uključujući i Vas i Vašeg šefa’

Pixabay

Nakon što je ministar zdravstva Vili Beroš u nedjelju rekao da ga “iznenađuju reakcije liječničkih udruga i sindikata, posebice izostankom empatije i razumijevanja za položaj ostalih kolegica i kolega s kojima svakodnevno dijele skrb za pacijente”, reagirala je Hrvatska udruga bolničkih liječnika (HUBOL).

Podsjetimo, Beroš je reagirao na prozivke liječničke komore i sindikata zbog Uredbe o koeficijentima. Poručio je kako su za mandata ove Vlade povećana primanja u zdravstvu za više od 40 posto, a liječnici, kao ni do sada, nisu izvan Vladina fokusa.

Međutim, HUBOL nije takvog mišljenja i odlučili su se oglasiti na Facebooku i postaviti mu nekoliko protupitanja.

Ovo je njihova objava:

“Naš prijatelj Vili i njegova empatijaJe li istina ministre da je u svibnju 2021. g. na sjednici Nacionalnog povjerenstva kojim je predsjedao državni tajnik Plazonić zaključeno da se koeficijenti specijalista/užih specijalista izjednače jer rade iste poslove jednake složenosti?

Je li istina da zaključak niste prezentirali na Vladi RH?

Je li istina da je Zakon o radno-pravnim odnosima liječnika samo mrtvo slovo na papiru?

Nije li istina da ste medicinskim sestrama odavno trebali priznati VSS i dati veće koeficijente?

Je li istina da mutite vodu prozivajući liječnike za manjak empatije prema medicinskim sestrama, samo da se u toj mutnoj vodi jasno ne vidi nečinjenje, nepostojanje stručnog upravljanja sustavom, nedostatak vizije i hrabrosti donošenja odluka?

Ne trudite se odgovarati, svi znaju odgovor, uključujući i Vas i Vašeg šefa”, piše u objavi na Facebooku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI