HTZ TRAŽI DIREKTORE PREDSTAVNIŠTVA NA ŠEST INOZEMNIH TRŽIŠTA: Evo koje uvjete morate zadovoljiti

Foto: Cropix

Hrvatska turistička zajednica objavila je Natječaj za izbor i imenovanje direktora predstavništava (m/ž) u inozemstvu na šest tržišta, a među kojima su tržište Austrije sa sjedištem u Beču, Češke sa sjedištem u Pragu, Mađarske sa sjedištem u Budimpešti, Slovenije sa sjedištem u Ljubljani, Švedske sa sjedištem u Stockholmu te Kine sa sjedištem u Šangaju. Prijave na natječaj, koji je objavljen na mrežnim stranicama HTZ-a, zaprimaju se do 5. travnja ove godine.

“Predstavništva imaju vrlo važnu ulogu u promociji naše zemlje kao turističke destinacije, a ključna su i za održavanje kontakata s najvažnijim inozemnim partnerima. U okolnostima pandemije, koja je nažalost i dalje prisutna, a sada i u okolnostima nemilih događaja u Ukrajini, njihova uloga postaje još značajnija. Unatoč brojnim izazovima naš cilj u ovoj godini ostaje isti, a to je pozicioniranje Hrvatske kao sigurne, kvalitetne i dobro pripremljene destinacije”, rekao je Kristjan Staničić, direktor HTZ-a.

Dodao je kako će se novi direktori odabrati na mandatno razdoblje od četiri godine.

Pojedini uredi zaduženi i za druga tržišta pa je tako primjerice ured u Beču nadležan i za tržište Švicarske (uz iznimku kantona Ticino), ured u Pragu nadležan je za tržište Slovačke, dok je ured u Stockholmu nadležan i za tržišta Danske, Norveške, Finske te Litve, Latvije i Estonije.

Neki od uvjeta za prijavu na natječaj su najmanje četiri godine radnog iskustva na rukovodećim poslovima u turizmu ili marketinga u turizmu, odnosno najmanje šest godina radnog iskustva na rukovodećim poslovima, znanje jednog i poznavanje još jednog stranog jezika ili jezika turističkog tržišta za koje je predstavništvo nadležno, poznavanje turističkog tržišta za koje je predstavništvo nadležno i dr., a prilikom prijave kandidati moraju priložiti i prijedlog četverogodišnjeg plana aktivnosti predstavništva.



HTZ

“Očekujemo da će se na natječaj javiti kvalitetni profesionalci s kreativnim i zanimljivim prijedlozima programa rada. Vjerujemo kako će broj prijava biti velik jer veća konkurencija podrazumijeva izbor najstručnije i najkompetentnije osobe što svakako priželjkujemo. Ovom prilikom pozivamo sve zainteresirane kandidate da se prijave na natječaj te da svojim znanjem, iskustvom, vještinama i kontaktima daju snažan doprinos timu Hrvatske turističke zajednice i promociji Hrvatske diljem svijeta”, naglasio je Staničić.

Turističko vijeće HTZ-a, koje će donijeti konačnu odluku o odabiru i imenovanju direktora, za potrebe provedbe natječaja oformilo je Povjerenstvo za evaluaciju pristiglih kandidatura, a koje će po isteku roka za prijavu na natječaj evaluirati pristigle prijave i provesti intervjue s odabranim kandidatima.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI