HSS prozvao Kolindu: ‘Morate javnosti reći tko je vašem suprugu nudio braniteljski status!’

Sanjin Strukic/PIXSELL

Hrvatska seljačka stranka (HSS) Kreše Beljaka u nedjelju se oglasila priopćenjem u vezi s izjavom aktualne predsjednice Grabar-Kitarović da je njezinu suprugu Jakovu Kitarović “netko” nudio braniteljski status iako nije bio sudionik Domovinskog rata.

Prioćenje prenosimo u cijelosti:

“Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović je danas izjavila da je njezinu suprugu Jakovu Kitaroviću „netko“ nudio braniteljski status, iako prvi gospodin Jakov Kitarović, kako je Predsjednica sama priznala, nije bio sudionik Domovinskog rata.

Kao predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar-Kitarović se obvezala na poštovanje i čuvanje ustavnopravnog poretka Republike Hrvatske te je u skladu s tim dužna prijaviti svaki oblik protuzakonitih radnji ili sumnje u protuzakonite radnje.

Predsjednice Grabar-Kitarović, stoga Vas pozivamo da javno obznanite i prijavite osobu ili instituciju koja se ogriješila o svetost Domovinskog rata i branitelja te tako omogućite da Vaša „prava“ Hrvatska postane pravna Hrvatska.



Isto tako pozivamo i ministra branitelja Tomislava Medveda da se javno ogradi od optužbi koje je iznijela predsjednica Grabar-Kitarović, budući da o braniteljskom statusu odlučuje isključivo Ministarstvo branitelja.”

Facebook Comments

Loading...
DIJELI