HSS-OVCI LIKUJU ZBOG BELJAKA! Bivši član im poručuje: Izbacite tog izdajicu i Jugoslavena

screenshot

Na primanju Srpskog narodnog vijeća koje se odvilo u Zagrebu povodom srpskog pravoslavnog Božića pažnju na sebe skrenuo je predsjednik HSS-a Krešo Beljak koji je ujedno odlikovan nagradom Svetozar Pribičević koja se dodjeljuje za unapređenje hrvatsko-srpskih odnosa. Nakon što je nagrađen Beljak se obratio okupljenima te uz božićnu čestitku Srbima u Hrvatskoj, Bosni i Hercegovini te Srbiji poručio kako vjeruje da ‘bratstvo i jedinstvo srpskog i hrvatskog naroda nije mrtvo’. Izjava je ovo koja je izazvala brojne reakcije među okupljenima, a s podsmjehom je na istu reagirao i premijer Andrej Plenković.

No, čini se kako u HSS-u imaju objašnjenje za ovu premijerovu reakciju, koje su pak ponudili na društvenim mrežama. Na popularnom Twitteru tako su predstavnici HSS-a svojem predsjedniku Beljaku uputili čestitku zbog govora kojega je održao. ”Predsjedniku Vlade, gospodinu Ljubomorku, želimo da do kraja mandata doživi barem jedan ovakav pljesak ne računajući stranačke skupove njegove stranke”, istaknuli su na HSS-ovom profilu.

No, reakcije na Beljakov govor nije imao samo premijer već i šira javnost. A svoje stajalište na ovu temu izrekla je i novinarka Anita Malenica koja je progovorila na Facebooku. ”Ne oporavih se od šoka, zbog Beljakove izjave a sveštenik na pravoslavni Badnjak ‘namjestio’ novčić iz pogače gradonačelniku. Dno”, napisala je Malenica. I nekadašnji član HSS-a Antun Babić svojim se bivšim kolegama obratio putem Facebooka. ”Kao bivši član HSS-a pozivam sve članove te nekad slavne stranke da žurno izbace iz stranke izdajicu i Jugoslavena Krešu Beljaka”, poručio je. Kao jedan od najzanimljivijih komentara na ovu temu okarakterizirati se može onaj Hloverke Novak Srzić.

Poznata novinarka i voditeljica bila je u svojem statusu pomalo ironična. ”I tko kaže da nisu uznapredovali hrvatsko-srpski odnosi, dok su Stjepana Radića predsjednika HSS-a ubili u beogradskoj Skupštini današnjeg predsjednika Krešu Beljaka pupovci odlikovali, jer kako je ustvrdio prvi pravomoćno osuđeni HSS-ovac i dalje vjeruje u bratstvo i jedinstvo”, napisala je Hloverka Novak Srzić.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI