HSLS SE BOJI NOVOG ‘ZATVARANJA’: Pozvali građane na cijepljenje jer Hrvatska nije ‘talac kafića i šoping centara’

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak pozvao je u subotu građane na cijepljenje. Rekao je da hrvatsko gospodarstvo ne može i neće izdržati još jedno zatvaranje te poručio kako novi “lockdown” nije racionalna opcija i da Hrvatska nije “talac kafića i šoping centara”.

“Potaknuti pojedinim današnjim napisima da je Hrvatska ‘talac kafića i šoping centara’, HSLS smatra takve teze nepoštenima i krajnje štetnima. Vlada je uvela sasvim dovoljne mjere za ovu fazu borbe protiv epidemije ma koliko se neki zalagali za drastične, još oštrije mjere, pa i notorni ‘lockdown’”, istaknuo je u priopćenju Hrebak.

Kaže kako je svom stanovništvu omogućeno cijepljenje koje, unatoč negativnim sentimentima nekih, dokazano štiti zdravstveno najugroženije građane i pruža im najbolju mogućnost borbe protiv virusa.


Država je, ističe Hrebak, “sa svoje strane učinila ono što je potrebno da bi se situacija i dalje držala pod kontrolom” te “država ne može, ne smije i neće prodirati u temeljna ljudska prava i savjest svakog građanina”.

“Jedno od tih prava jest i pravo na slobodu izbora, slagali se mi s tim ili ne, ali isto tako ne može država niti odgovarati za izbor pojedinaca koji su se odlučili ne cijepiti”, ističe Hrebak.Poručio je da “ono što država može i mora učiniti jest pažljivo uravnotežiti zdravlje ljudi i zdravlje hrvatskog gospodarstva”.

“Zdravlje građana jest prioritet, no ni u kojem trenutku ne smijemo podcijeniti važnost ‘zdravlja’ hrvatskog gospodarstva. Ono, naime, povratno direktno utječe na zdravlje i dobrobit svakoga od nas. Upravo to gospodarstvo i radna mjesta trebaju financirati zdravstveni sustav te stoga pozivi za zatvaranjem nisu rješenje, nego samo stvaranje novog problema”, naglasio je predsjednik HSLS-a.

Stoga smatra kako je prvenstveno bitno zaštiti starije i pokušati ih uvjeriti da se moraju cijepiti zato što svjedočimo poražavajućem podatku o tome da se cijepilo tek nešto više od polovine starijih osoba koje su najizloženije rizicima teških oblika bolesti te smrtnom ishodu.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI