HSLS i Reformisti najavili osnivanje zajedničkog Kluba zastupnika u Hrvatskom saboru

Na konferenciji za medije održanoj ispred Hrvatskog sabora, predsjednici Hrvatske socijalno-liberalne stranke i Narodne stranke – REFORMISTI Dario Hrebak i Radimir Čačić, najavili su osnivanje zajedničkog kluba zastupnika u 10. sazivu Hrvatskog sabora – Kluba zastupnika HSLS-a i Reformista.

Predsjednik Reformista Radimir Čačić pojasnio je ključne razloge formiranja ovog liberalnog kluba zastupnika u Hrvatskom saboru.

”Naša je zajednička politička pozicija građansko liberalni centar. Ovo je trenutak u kojem osjećamo potrebu da za sljedeće 4 godine potpuno definiramo okvir rada Vlade RH kao Vlade najviših europskih političkih i civilizacijskih standarda, Vlade centra u kojoj je onemogućen bilo kakav utjecaj radikalnih političkih opcija u svim segmentima djelovanja društva”, rekao je Čačić.

Predsjednik HSLS-a Dario Hrebak istaknuo je važnost parlamentarne pozicije obiju stranaka i zajednički stav da interes građana Hrvatske treba biti ispred bilo kakvog stranačkog ili parcijalnog interesa.

“U sljedećem četverogodišnjem razdoblju samo tri kluba će činiti novu saborsku većinu; Klub HDZ-a, Klub zastupnika nacionalnih manjina i liberalni klub unutar vladajuće manjine, a to je Klub HSLS-a i Reformista. Uloga našeg kluba je omogućiti novoj Vladi mir i stabilnost da može provoditi sve potrebne reforme i nastaviti raditi dalje. Mi ćemo biti brana svim usko stranačkim interesima, ucjenama i ultimatumima,  onemogućiti ‘žetončiće’ i dati podršku Vladi da se uhvati u koštac sa svim izazovima koji nas očekuju najesen. Očekujemo poštivanje izbornog legitimiteta i zrelost političkih aktera, a sve drugo je put u krivom smjeru”,  istaknuo je Hrebak.



Također, naglasili su kako je u njihovom interesu provođenje porezne reforme koja je jako važna za regije. Nadalje, istaknuli su i kako je važno osigurati kapacitet institucija koje će biti sposobne ugovoriti i realizirati 10 milijardi eura iz europskih fondova koje su na raspolaganju u sljedeće četiri godine. Složili su se kako je uloga Vlade dati snažnu podršku i prostora da jedinice lokalne samouprave, županije, gradovi i općine imaju kapaciteta nuditi projekte kako bi se povukao europski novac te kako su Varaždinska županija i Grad Bjelovar upravo najbolji primjer uspješnosti povlačenja europskih sredstava, sposobnosti donošenja odluka i pragmatične politike.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI