HRZ PROVODI REDOVITE LETAČKE AKTIVNOSTI: U četvrtak i u petak očekuje se kratkotrajna pojačana buka zbog probijanja zvučnog zida

Foto: Arhiva MORH/ M. Karačić

Iz Ministarstva obrane (MORH) u četvrtak su objavili kako će se u četvrtak, 1. lipnja i u petak, 3. lipnja od 10 do 16 sati provoditi redovite letačke aktivnosti te se može očekivati probijanje zvučnog zida.

S obzirom da se za vrijeme provedbe planiranih letova pilota 191. eskadrile lovačkih aviona Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) i uslijed probijanja zvučnog zida očekuje kratkotrajna pojačana buka, iz MORH-a mole građane za strpljenje i razumijevanje.

HRZ sve svoje aktivnosti provodi u područjima propisanih zona letova sukladno regulativi i pravilima koji reguliraju uporabu zračnog prostora u Republici Hrvatskoj.

Planiran je probni let tijekom kojeg se očekuje probijanje zvučnog zida i to na području Zagrebačke, Bjelovarsko-bilogorske, Koprivničko-križevačke, Požeško-slavonske, Osječko-baranjske, Virovitičko-podravske županije na visini od 10.000 do 14.000 metara, uz pridržavanje svih sigurnosnih mjera.

 



Facebook Comments

Loading...
DIJELI