HRVOJ-ŠIPEK NAJAVILA ONO ZBOG ČEGA JE PROZIVAO I MILANOVIĆ: ‘Ubrzo optužnice za slučajeve Janaf i Vjetroelektrane’

Foto: Goran Mehkek

Glavna državna odvjetnica Zlata Hrvoj Šipek najavila je u utorak da će tužiteljstvo ubrzo podići optužnice u slučajevima Janaf i Vjetroelektrane, dodavši da će bivši glavni državni odvjetnik, sada zamjenik glavne državne odvjetnice Mladen Bajić ostati u DORH-u do kraja godine.

Hrvoj Šipek izrazila je zadovoljstvo tempom kojim idu istrage u slučajevima Janaf i Vjetroelektrane te najavila da će tužiteljstvo u oba slučaja ubrzo podići optužnice. “Nadam se da se, kada se podigne optužnica u slučaju Janaf, neće tvrditi da sam to napravila samo zato što je to tražio predsjednik Republike”, kazala je prilikom predstavljanja europskog projekta o nastavku modernizacije pravosudnog sustava.

Govoreći o slučaju Agrokor, za koji je prošlog tjedna ponovno podignuta optužnica, Hrvoj Šipek je pojasnila da je optužnica ranije povučena jer je istraga pokazala da je tužiteljica, koja je radila na tom predmetu, zlorabila svoj položaj. “Da nismo povukli optužnicu, bilo bi kritika da nema poštenog suđenja, da se na svjedoke radio pritisak i slično. Sada smo u istrazi napravili konvalidaciju dokaza koji su bili ranije provedeni, neznatno smo korigirali optužnicu i razjasnili stvari”, precizirala je.

Hrvoj Šipek ističe kako nema dvojbi da optužno vijeće u slučaju Agrokor neće propitkivati činjenice, a misli da će proći financijsko-knjigovodstveno vještačenje, na kojem se temelji optužnica, te da nije bilo sukoba interesa, kako tvrdi obrana.

Facebook CommentsLoading...
DIJELI