HRVATSKI VELEPOSLANIK REAGIRAO NA LAŽI: Bosanskohercegovački mediji prenosili da je Plenković za odgodu izbora

Foto: Zeljko Lukunic/PIXSELL

Hrvatski veleposlanik u Bosni i Hercegovini Ivan Sabolić kazao je kako su tvrdnje da je hrvatski premijer Andrej Plenković na Europskom vijeću lobirao za odgodu izbora u BiH.

Neki mediji iz BiH prenosili su kako je Vijeće odbilo Plenkovićeve navodne prijedloge.

Prvi je to objavio portal Klix, pozivajući se na neimenovane izbore te su nakon toga to prenijeli i drugi.

Član Predsjedništva BiH Željko Komšić to je komentirao kako su “neuspjeli napori dužnosnika Hrvatske o odgodi izbora u BiH važna i jasna poruka za tijela vlasti BiH”.

Veleposlanik Sabolić kazao je da se radi o priči koja je u cijelosti izmišljena.



“Neslužbenom pričom o odbijanju navodnog hrvatskog prijedloga o odgodi izbora na Europskom vijeću, koja je potpuno izmišljena i netočna, očito se želi umanjiti prepoznati prihvaćeni konstruktivni napor premijera Plenkovića i vlade Republike Hrvatske kako bi se žurno došlo do političkog dogovora o ograničenoj ustavnoj reformi i o reformi izbornog zakona BiH”, kaže veleposlanika Sabolića.

Dodao je da je EU u cijelosti u svom Strateškom kompasu prepoznao ustavnu arhitekturu BiH, kao i da je na poticaj Hrvatske potvrdio spremnost dodatno se angažirati na najvišoj razini ne bi li se s predstavnicima političkih stranaka u BiH postigao dogovor o novom izbornom zakonu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI