HRVATSKI ŠPIJUNI ‘ZAMRAČILI’ DVA MILIJUNA KUNA? Ravnatelj Kinder dobio hitan poziv! Problematična su u pojedine zemlje

Foto: Dragan Matic / CROPIX

Agenti Vojno sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA) pod sumnjom su da su lažiranjem troškova “zamračili” dva milijuna kuna, javlja Jutarnji list.

Prema neslužbenim informacija, sumnja se da su vojni špijuni “frizirali” troškove u inozemnim misijama, riječ je o putovanjima u Poljsku, Litvu i Libanon, a pronevjeru je otkrio Ured Vijeća za nacionalnu sigurnost koji je vršio dva nadzora rada VSOA-e.

U SOA-u su došli su u rutinsku kontrolu, a navodno su  do zanimljivih podataka došli zahvaljujući dojavi jednog zaposlenika. Ispričao je im je da su kolege znale uzeti uanprijed po 30.000 kuna putnih troškova, a potrošili bi tek 10, no ostatak bi zadržali sebi. Također, ono što je potrošeno ne bi pravdali računima.

Pod sumnjom je i jedan od pomoćnika ravnatelja VSOA-e, čini se da je on znao za pronevjere i da ih je tolerirao. Stoga je predsjednik saborskog Odbora za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost Siniša Hajdaš Dončić zatražio jučer od Ureda Vijeća za nacionalnu sigurnost i ravnatelja Vojno sigurnosno-obavještajne agencije (VSOA) generala Ivice Kindera očitovanje i informaciju je li o svemu obavješten i DORH.

Inače, VSOA je sličnu aferu s pronevjerom novca imala i u lani prosincu, podsjeća Jutarnji. Tada su bivši ravnatelj general Darko Grdić i njegov zamjenik general Ognjen Preost osuđeni jer  su oštetili državu za oko pet milijuna kuna. Ono su namijenjen specijalnim poslovima isplaćivali jedan drugom i koristili ga za osobne potrebe.Facebook Comments

Loading...
DIJELI