HRVATSKI SABOR POTVRĐUJE NOVOG MINISTRA FINANCIJA? Marko Primorac nasljeđuje Zdravka Marića

Izvor: Ekonomski fakultet Zagreb

Na zadnjoj sjednici prije ljetne stanke, Hrvatski sabor bi u petak trebao potvrditi Marka Primorca za novog ministra financija te ministra mora, prometa i infrastrukture Olega Butkovića za potpredsjednika vlade. Oni su u četvrtak dobili povjerenje na nadležnim saborskim odborima na kojima su saslušani.

Osim toga, zastupnici će glasati i o povjerenju ministru vanjskih i europskih poslova Gordanu Grliću Radmanu. Njegov opoziv tražila su 32 oporbena zastupnika.

Na zadnjoj sjednici prije odmora, zastupnici će glasati i o Zakonu o sigurnosti na cestama koji je bio na čekanju zbog žestokih kritika liječnika. Vlada je u četvrtak prihvatila amandmane te tako uvažila argumente liječničke struke koji su se usprotivili da liječnici zbog privremenih bolesti pacijentima vozačima oduzimaju vozačke dozvole.

Amandmanima se predlaže da se u konačnom prijedlogu Zakona izmijene odredbe koje u bitnom propisuju obvezu svim liječnicima, odnosno liječniku koji je obavio pregled ili je liječio vozača te izabranom liječniku da o privremenoj nesposobnosti upozori vozača te dano upozorenje evidentira u medicinskoj dokumentaciji.

Glasat će se i o drugim raspravljenim prijedlozima zakona te o prijedlogu da se pristupi promjeni Ustava u dijelu koji se tiče referenduma, koji su potpisala 92 zastupnika te ga poslala u daljnju proceduru.



Na dnevnom redu su i izmjene Zakona o mirovinskom osiguranju kojima se redefinira model obiteljskih mirovina te izmjenama Zakona o rodiljnim i roditeljskim potporama kojima se uvodi očinski dopust i povećava roditeljska naknada.

Zastupnici će glasati i o ratifikaciji Protokola o pristupanju Švedske i Finske NATO-u.

 

Facebook Comments

Loading...
DIJELI