HRVATSKE SUVERENISTE UVRIJEDIO JEDAN PLAKAT: ‘Ovo je jedno od ‘umjetničkih djela’ s naslovom ‘Odvratno, ali toleriram’

Screenshot/Facebook/Hrvatski suverenisti

U sklopu programa Zagreb Design Week-a otvorena je međunarodna izložba plakata Students for Tolerance. Kako su istaknuli organizatori, izložba plakata istražuje pitanja na temu tolerancije te pokazuje mogućnosti njezine vizualne prezentacije.

Izložba Studenti za toleranciju temelji se na visokoprofilnom projektu Tolerance hrvatskog dizajnera svjetskog glasa Mirka Ilića i rezultat je uspješne međunarodne suradnje četiriju europskih sveučilišta.

Autori radova predstavljenih na izložbi su studenti FH Joanneuma iz Graza, Akademije likovne umjetnosti i dizajna iz Ljubljane, Studija dizajna iz Zagreba te Fakulteta za dizajn iz Dortmunda koji su sudjelovali na jednotjednoj intenzivnoj radionici dizajna plakata u Grazu. U svojim se radovima bave temom tolerancije kroz različite vizualne pristupe.

Na održavanje te izložbe reagirali su Hrvatski suverenisti objavom na svom Facebook profilu.

Evo što ih je zasmetalo.



“Ovo je jedno od ‘umjetničkih djela’ (u daljnjem tekstu: nakarada) na izložbi ‘Studenti za toleranciju’, koji prikazuje tradicionalnu obitelj kako objeduje pod križem. Naslov nakarade je ‘Odvratno, ali toleriram’ (eng. ‘Disgusting, but I tolerate it’).

Ovu izložbu financiraju Grad Zagreb Službena stranica i Ministarstvo kulture i medija Republike Hrvatske. Za Grad i nije čudno što financira ovakve stvari, ali je znakovito da ovo financira i demokršćanski HDZ – Hrvatska demokratska zajednica.

Hrvatski suverenisti su upravo prekrili ovu nakaradu, kako ona više ne bi zagađivala javni prostor. Prije toga smo pozvali policiju da ju ukloni i kazneno goni odgovorne. Policija je došla, sve zapisala, pa ćemo vidjeti što dalje”, napisali su Hrvatski suverenisti na Facebooku.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI