Župan Primorsko-goranske: “Išlo se u minimalno zatvaranje kako bi se smanjila cirkulacija ljudi”

Photo: Goran Kovacic/PIXSELL

Zlatko Komadina, župan Primorsko-goranske županije komentirao je trenutačnu situaciju s koronavirusom u svojoj županiji, ali i u cijeloj Hrvatskoj.

U njih je uveden djelomični lockdown obzirom na jako lošu epidemiološku sliku s kojom se suočava ta županija.

“Išlo se na minimalno zatvaranje, čime se smanjuje cirkulacija ljudi u trgovačkim centrima i robnim kućama, što već daje rezultate. Isto je s kafićima”, rekao je Zlatko Komadina te dodao kako su trgovine odjećom i obućom zatvorene jer tako “nema šetnje po trgovačkim centrima”.

Komentirajući dopis trgovaca Stožeru u kojem traže preispitivanje donesenih mjera, rekao je da neki traže strože, a neki blaže mjere, dok je pritisak na bolnice velik, kao i broj oboljelih.

“Za ponovno otvaranje gledat će se dva parametra – ukupan broj zaraženih po danima, ako bude konstantno padao, razmatrat će se popuštanje mjera. Drugi je stanje u bolnici, gdje je danas više od 200 oboljelih od covida-19, u KBC-u i Thalassotherapiji Opatija, sekundarnom centru. Treba pomak od 7 do 10 dana kako bi se poboljšanje vidjelo i u tim ustanovama. Ovo je bitka za ljude koji se predano bore za zdravlje građana i rade danonoćno”, rekao je Komadina.Facebook Comments

Loading...
DIJELI