ZEKANOVIĆ: “Tipičan primjer neodgovornog ponašanja – možda nekome istom analogijom nekome padne na pamet postavljanje srbočetničkih tenkova na šibenski most”

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Hrvoje Zekanović, saborski zastupnik koji je ujedno i kandidat za šibenskog gradonačelnika javio se povodom postavljanja turskog šatora Yurt vrijednog preko 700 tisuća kuna.

Naime, kako je priopćeno iz gradske uprave, riječ je o povijesno-interpretativnom sadržaju koji prezentira osmansko društvo i kulturu iz 17. stoljeća te će se unutar samog šatora moći iskušati turska kuhinja iz prošlosti i sadašnjosti, te isprobati autentinčine odjeće i rekvizite tog doba.

“Za one koji ne znaju, konačan prestanak turske opasnosti je bio 16. rujna 1647. godine, a taj datum Šibenčani danas slave kao Dan obrane grada u rujanskom ratu 1991. godine”, navodi Zekanović u priopćenju te dodaje “istom analogijom nekome padne na pamet postavljanje srbočetničkih tenkova na šibenski most kako bi se na jednako čudan način obilježila agresija na Šibenik 1991. godine”.

“U originalnom projektu nema šatora, a on je bio jedan od glavnih prijepora između gradske uprave i projektanta, odnosno namjera postavljanja šatora je uzrokovala kašnjenje projekta te indirektno poskupljenje od nekoliko desetaka milijuna kuna. A ovakvo ponašanje gradske uprave je tipičan primjer neodgovornog ponašanja u kojem nema niti gram ukusa i zdravog razuma”, zaključio je Zekanović.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI