ZBOG NJEGA JE PLENKOVIĆ OPET POLUDIO! U HDZ-u se spominju čudne veze predsjednika Republike

Foto: Dalibor Urukalovic/PIXSELL

Stavovi koje je iznio predsjednik Zoran Milanović, a koji se odnose na eskalaciju odnosa između Rusije i Ukrajine izazvali su veliku pažnju stranih medija, pa se njima pozabavio i ugledni Politico koji navodi da je Hrvatska usred krize u Ukrajini izvela neočekivan vojni manevar, odnosno operaciju zbunjivanja. Kao što je poznato, do ovih napisa došlo je radi toga što je Milanović izjavio da će naša zemlja povući svoje trupe iz NATO-ovih snaga u istočnoj Europi, ako dođe do eskalacije u odnosima dviju država.

Poznati politički magazin navodi kako je Milanoviću ubrzo proturječio ministar vanjskih poslova Gordan Grlić Radman koji je ukazao na to da su se hrvatske snage u Poljskoj već vratila kući početkom ovoga tjedna. Prema tvrdnjama Politica Milanovićevi komentari izazvali su dodatnu pomutnju, jer premda je on vrhovni zapovjednik oružanih snaga, o raspoređivanju snaga u NATO-u brine Ministarstvo obrane temeljem dozvole Sabora.

Prema napisima nekoliko lokalnih medija, piše Politico, Milanović je prilikom posjeta jednoj tvornici izjavio da Hrvatska neće sudjelovati u krizi između Rusije i Ukrajine. Ujedno, ovaj magazin naglašava kako je Grlić Radman izjavio da Milanovićevi komentari nemaju veze sa stavom Vlade te da ‘predsjednik ne govori u ime Hrvatske, već u svoje ime’.

 

Da je Milanović i u ovom slučaju ispao glasnogovornik Kremlja upozorio je tijekom gostovanja na N1 televiziji saborski zastupnik Zlatko Hasanbegović.



“U hrvatskoj politici je legitimno biti glasnogovornik Kremlja, kao u slučaju gospodina Milanovića. Legitimno je po inerciji, činovnički, slijediti neka druga međunarodna središta moći. Zabrinjava me, budući da imamo elemente stand up komedije, po mome sudu nedopustivo je i problematično da Hrvatska ima dvije potpuno suprotstavljene vanjske politike”, izjavio je Hasanbegović dodajući da je Hrvatska članica vojnopolitičkih saveza, iz čega proizlaze obveze.

 

Da je Milanović‘ ruski igrač’ u hrvatskoj politici govori se još od početka njegova mandata, a tu tezu dodatno su podgrijali njegovi prisni odnosi s Miloradom Dodikom. O Milanoviću kao o predsjedniku na ruski pogon svojedobno je za Radiosarajevo.ba pisao hrvatski analitičar Davor Gjenero, istodobno je i dio BIH analitičara tvrdio kako ruski utjecaj i jest tajna veza koja spaja prvog čovjeka RS-a i hrvatskog predsjednika. Prema Gjeneru, Milanović ima dugove prema ruskoj politici koja je posredno sudjelovala u financiranju njegove kampanje pa je slijedom toga i postao jedan od ključnih ruskih agenata koji rade na destabilizaciji BIH kako bi se stopirala stabilizacije europske i euroatlantske perspektive BiH.

I prije nego što je postao predsjednik Republike pisalo se kako je Moskva s Milanovićem na Pantovčaku dobila svojega čovjeka, a u bosanskim medijima pisalo se kako je Milanović dobio potporu ROsnjefta u kampanji za predsjednika Hrvatske, a u tom kontekstu podsjećalo se i na to da je Milanović kao premijer u Banskim dvorima održao sastanak s predstavnicima ruske kompanije ROsnjeft Oil koju je predvodio Hrvat Igor Sečin koji godinama živi u Rusiji, a koji se i u hrvatskim medijima označavao kao jedan od tajnih Milanovićevih financijera.

Da je Milanović doista povezan s Rusima, vjeruje se i sada u HDZ-u i u krugovima bliskima premijeru Plenkoviću, koji je zgrožen predsjednikovim istupima o kojima bruje svjetskim mediji, posebice radi toga što bi njih dvojica trebali biti sukreatori naše vanjske politike, što se definitivno ne primijeti.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI