‘ZAGORSKIH 11’: O ovoj filmskoj pljački bruji Hrvatsko zagorje, a i dalje se ne zna gdje je ukradeni nakit

Zagorska policija ne zna gdje je više od tri milijuna kuna vrijedan nakit koji je u noći tijekom vikenda ukraden iz zlatarnice Genc u Gajevoj ulici u Krapini.

Čini se da je provalnik dobro znao gdje je što skriveno u zlatarnici i iz kojeg ugla vreba videonadzor i alarm.

Provala se dogodila u noći sa subote na nedjelju, lopov je izbio cilindar na ulaznim vratima zlatarnice te se “okomio” na bazu na kojoj je spojen sustav zaštite i alarm.

Potrgao je sve kabele i tako deaktivirao sustav, a s polica i vitrina skinuo je sav zlatni i srebrni nakit, nakon čega je i u pomoćnoj prostoriji gdje je treozor, napravio nered te i iz trezora uzeo pravo malo bogatstvo. Na odlasku iz zlatarnice uzeto je sustav zaštite s diskom i potom zatvorio vrata.

Zlatari su pljačku otkrili u nedjelju navečer.



“Ne znam što bih rekao. Zgrožen sam činom. Radio sam u subotu do 14 sati, a prostor sam napustio i zaključao 20 minuta poslije. U nedjelju oko 18 sati sam došao do radnje po neke stvari i imao sam što vidjeti. Cilindar brave razvaljen, svi kabeli i baza za snimanje počupani, trezor cijeli izrezan, police ispražnjene. Stakla na vratima, koja gledaju na glavnu ulicu, nisu bila razbijena pa se odmah nije ni primjećivalo. Ukraden je nakit od kojih je dosta toga bilo po narudžbi pa za kupce moramo raditi brzo novi”, rekao je za Jutarnji list djelatnik Genca.

Rekao je da je očevid napravljen, a ukraden nakit nije bio osiguran. Iz zagorske policije su kratko priopćili da je nepoznati počinitelj nasilno tijekom vikenda ušao u poslovni prostor u Krapini iz kojeg je otuđio veću količinu zlatnog i srebrnog nakita, nanijevši time štetu od nekoliko milijuna kuna 47-godišnjem hrvatskom državljaninu.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI