ZA SVE JE KRIVO LJETOVANJE? ‘Marić je prelomio i nije ga se više moglo zaustaviti’

Tomislav Kristo / CROPIX

Nakon što je ministar financija Zdravko Marić podnio ostavku, Jutarnji list doznaje kako je o tome razmišljao neko vrijeme, prema izvorima iz premijerova tima.

Izvori tvrde kako je aktivno razmišljao o ostavci zadnje dvije godine. Spominjao se njegov odlazak u Adris Grupu, pa se i danas o tome spekulira, ali premijer Andrej Plenković svaki put kad bi poželio otići u privatni sektor, uspio ga je nekako nagovoriti da ostane.

Ovaj put premijer nije uspio zadržati svoga najboljeg i najvažnijeg ministra i potpredsjednika Vlade. Marić je navodno prelomio prije dva tjedna kad su se ponovno u javnosti počele otvarati priče o jednom od njegovih ljetovanja.

Mediji su počeli propitkivati kako je ministar s obitelji 2019. dobio ogroman popust za apartman u hotelu na Lošinju, a budući da su se i ranije plele kontroverze oko njegovog ljetovanja na jahti prijatelja poduzetnika, čini se da više nije mogao izdržati pritisak. Neki čak tvrde da je postojao dogovor da mandat odradi do kraja godine, a onda ode iz Vlade, no to iz Vlade neslužbeno demantiraju.

“Premijeru to nije drago definitivno. Ali Marić je prelomio i nije ga se više moglo zaustaviti. Premijer je uspijevao zadnje dvije godine, a sad više nije mogao” kaže jedan visoki izvor iz HDZ-a, blizak premijeru za Jutarnji list.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI