VRTOGLAVE CIFRE! Koliko je Petek zarađivao od države? Jedan iznos posebno je neobičan

Najbogatiji stanovnik Ivanić Grada, tako se opisati može uhićeni poduzetnik Krešo Petek, koji je ujedno prvookrivljenik u aferi Janaf.

Svoje bogatstvo tajanstveni poduzetnik crpi uz ostalo i iz suradnje s državom, unosno je zarađivao poslujući sa gradovima i državnim tvrtkama, a njegova tvrtka Elektrocentar Petek našla se u središtu pažnje javnosti zbog toga što se smatra djelom posljednje koruptivne mreže u sklopu koje je ‘pao’ prvi čovjek Janafa Dragan Kovačević.

Da mu se poslovanje s državom isplati te da je tome najskloniji vlasnik Elektrocentra i sam je potvrdio u jednom od svojih intervjuao, no da je tome tako potvrđuju i brojke. Naime, u 2013.godini iz državnog proračuna ovoj je tvrtki isplaćeno više od šest milijuna kuna, naredne godine na račun Elektrocentra Petek iz državne se blagajne slilo nešto više od četiri milijuna kuna, međutim, taj iznos već u 2015-toj godini premašuje 16 milijuna kuna.

Godinu poslije Petekova tvrtka od poslova s državom zarađuje skoro 30 milijuna kuna, u 2017.godini iz proračuna je Elektrocentru Petek isplaćeno 8,3 milijuna kuna, a već iduće godine 2,3 milijuna kuna. lani je Petek od države zaradio skromnih 3,3 milijuna kuna, a ove godine iz državnog mu je proračuna isplaćeno gotovo 10,5 milijuna kuna.

Imajući u vidu te podatke posve je razumljivo zašto je Petek bio sklon poslovima s državom, jednako tako valja spomenuti kako je ovaj ivanićki poduzetnik poslovao s brojnim državnim tvrtkama poput primjerice Ine, Hepa ili Hrvatskih šuma, osim toga angažirala su ga razna ministarstva, a poslove je dobivao i u Uredu predsjednice Kolinde Grabar-Kitarović.



Facebook Comments

Loading...
DIJELI