VOZAČI UBERA IDU U ŠTRAJK: Kasne im plaće, traže objašnjenje

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Vozači Ubera u nedjelju u Hrvatskoj kreću u štrajk.

Informaciju je Večernji list potvrdila Iva Filipović, tajnica Sindikata radnika digitalnih platformi.

Radnici pokreću štrajk jer im, kako tvrde, kasne isplate.

“Nema nikakvog obrazloženja što se događa, zašto novac nije isplaćen i kada će biti isplaćen. U nedjelju će se ići u štrajk na razini cijele Hrvatske. U Zagrebu planiramo blokirati Radničku cestu gdje je Uberov ured jer ćemo zahtijevati da netko iz Ubera, neka fizička osoba izađe pred nas i kaže nam što se događa”, rekla je Filipović dodavši kako radnici nemaju nikakvog odgovora te dobivaju samo automatizirane poruke.

Detalje o štrajku izložit će ovog vikenda. U nedjelju će biti poznato koliko će se vozača priključiti štrajku, a Filipović kaže kako će nastaviti sa štrajkom bez obzira na to sjela im uplata tijekom vikenda ili ne.



“Nastavit ćemo sa štrajkom jer nam nisu dali nikakvo obrazloženje i to se ponovno može dogoditi za tjedan, dva, tri. Tražit ćemo da poštuju taj partnerski odnos koji upravo oni toliko naglašavaju – ako smo partneri, valjda bi bilo u redu da izađu pred mene, kao svog partnera, i kažu mi zašto moji novci nisu isplaćeni”, rekla je Filipović i navodi kako su isplate uglavnom bile uredne.

“Kašnjenje s isplatama znalo se dogoditi možda dva, tri puta godišnje kad su novci bili isplaćeni u petak ujutro – isplata je inače utorkom. Zadnji put se to dogodilo za vrijeme praznika u SAD-u. Ovo je zapravo prvi put da se dogodilo da nema ni uplate ni objašnjenja”, rekla je.

Kaže da se štrajkom žele zaštititi od ovakve situacije u budućnosti.

“Želimo pokazati da, ako nam oni neće isplaćivati novce, mi nećemo raditi”, zaključila je Filipović.

Iz Ubera kažu kako je došlo do greške u sustavu lokalne banke.

“Naši vozači partneri upoznati su sa situacijom kašnjenja uplata zbog greške u sustavu lokalne banke. Još jednom se ispričavamo zbog tehničkog problema, zarade će vozačima biti vidljive na njihovim bankovnim računima najkasnije do ponedjeljka. Potpuno smo predani našoj zajednici vozača i radimo na tome da ovu situaciju riješimo u najkraćem mogućem roku”,rekli su iz Ubera.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI