VIDOVIĆ KRIŠTO OŠTRO MARIĆU I PLENKOVIĆU: ‘Po njima mi Hrvati smo građani drugog reda u EU. Ali poručujem im da gospoda taj film više neće gledati’

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Nezavisna saborska zastupnica Karolina Vidović Krišto u četvrtak je održala konferenciju za novinare na kojoj je ministru financija Zdravku Mariću poručila da se drsko ruga hrvatskim zakonima i europskim standardima te otvoreno vrijeđa hrvatske građane.

“Afera s jahtom, u kojoj je Marić uhvaćen, nije prva afera Zdravka Marića, već je još jedan dokaz načina na koji vladaju Marić i ova Vlada, a to je otvoreno pogodovanje moćnicima i rigorozno postupanje prema običnim građanima”, rekla je Vidović Krišto.

Kazala je da vladajuće strukture u Hrvatskoj krše zakone, prilagođavaju zakone svojim potrebama ili jednostavno ignoriraju zakone, i time prouzročavaju korupciju, siromaštvo i nepravdu koji dominiraju hrvatskim društvom.


“Tako taj ministar Marić najprije kaže da ne će reći čija je jahta, pa onda – da će razmisliti hoće li reći, da bi nakon nekoliko sati otkrio identitet svog navodnog prijatelja”, kazala je Vidović Krišto.

Dodaje kako je taj identitet potvrdio da je vladajuća struktura međusobno uvezana, da između Plenkovićevog HDZ-a i SDP-a, i njihovih satelita, nema razlike.“Upravo obitelj Pavičić ima poslove s poreznim oazama, i to je upravo nadležnost Marićevog ministarstva. Njegove tvrdnje o nepostojanju mogućnosti pogodovanja uvreda su zdravog razuma. Međutim, ministar Marić pripada strukturi ljudi za koje istina, uljuđenost ili poštivanje zakona ne igraju nikakvu ulogu”, kaže dalje Vidović Krišto.

“Marić, Plenković i ostali moćnici smatraju da je normalno stanje manipulirati hrvatske građane, primjenjivati zakone selektivno te se osobno bogatiti i omogućavati bogaćenje uskom broju odabranih, te se da mi građani s tim stanjem moramo pomiriti. Po Plenkoviću i Mariću mi Hrvati smo građani drugog reda u EU. Ali poručujem im da gospoda taj film više neće gledati”, oštro je poručila.

Autor: A. F.

U cijelosti objavljujemo njezinu konferenciju za novinare.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI