VIDOVIĆ KRIŠTO IZ STUTTGARTA: ‘Hrvatske vlasti potiču zadržavanje komunističkih laži i širenje neistina o obrambenom Domovinskom ratu’

Saborska zastupnica Domovinskog pokreta Karolina Vidović Krišto gostovala je u subotu u Stuttgartu gdje je predstavila Zakladu za hrvatsku povijest kojom se stipendiraju znanstvena istraživanja, znanstveni projekti i znanstvene publikacije o novijoj Hrvatskoj povijesti.

Na svojem predstavljanju, Vidović Krišto je rekla da “o Prvom svjetskom ratu ne znamo gotovo ništa jer se u bivšoj totalitarnoj državi nisu smjeli istraživati njegovi uzroci i stvarne činjenice, a povijest Drugog svjetskog rata krivotvorena je od tih istih bivših vlasti”.

“O obrambenom Domovisnkom ratu, kojem smo svjedoci, čiji smo suvremenici, danas, pred našim očima, ponovno se nameću neistine, povijesne manipulacije i izvrtanje činjenica. Jedini način da se ove pogubne pojavnosti po hrvatski identitet i po hrvatsku državnost isprave i za ubuduće spriječe jest znanstveno utemeljeno objavljivanje istine. Hrvatske vlasti, nažalost, ne potiču ovakvo stvaralaštvo, štoviše, stječe se dojam da potiču zadržavanje komunističkih laži i širenje neistina o obrambenom Domovinskom ratu“, rekla je, pritom istaknuvši kako sveučilišni profesori ne animiraju studente i doktorante povijesti da obrađuju ova ključna razdoblja hrvatske povijesti, a udruge i pojedinci koji žele povijesnim projektima rasvijetliti istinu, mukotrpno se i nedovoljno organizirano bore za donacije. Upravo zato postoji Zaklada za hrvatsku povijest.

Govoreći o Zakladi za hrvatsku povijest istaknula je kako je ona “namijenjena organiziranom i sustavnom stipendiranju znanstvenih istraživanja i znanstvenih projekata novije hrvatske povijesti, čime će se stati na kraj blaćenju hrvatske nacije i države temeljenom na povijesnim lažima”, pritom je naglasila kako “laž živi u mraku, a dovoljna je kap istine da se rastopi brdo laži”.

Zastupnica je na kraju poručila “kako je vrijeme da ubrzamo procese i omogućimo sadašnjim i budućim povjesničarima sustavno istraživanje istine na dobrobit hrvatske današnjice i budućnosti”, prenosi fenix-magazin.Facebook Comments

loading...
Loading...
DIJELI