(VIDEO) UDARALI IH I RUKAMA I NOGAMA: Objavljena snimka napada na mladiće srpske nacionalnosti u Vukovaru

Od utorka u Vukovaru traju napadi na osobe srpske nacionalnosti, rekao je danas predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac, a predsjednica Kluba vijećnika SDSS-a u Hrvatskom saboru Dragana Jeckov opisala je sinoćnji napad pa je istaknula kako su napadnuti mladići srpske nacionalnosti koji su stali kod pekare kako bi kupili nešto za pojesti. Tada su im prišla dva automobila iz kojih su izašli muškarci od oko 30 godina koji su ih pitali tko su, jesu li Srbi i kakav križ nose. Nakon toga, fizički su nasrnuli na muškarce.

Iz PU Vukovarsko – srijemske potvrdili su napad te su istaknuli kako je intervencija izašla u 23,10 sati u ulici Vile Velebita u Vukovaru, gdje je nekoliko osoba tjelesno napalo mladiće koji su sjedili u osobnom automobilu zadavši im više udaraca po tijelu. Mladići su se potom osobnim automobilom odvezli te događaj prijavili policijskim službenicima koji su se nalazili nedaleko mjesta događaja, a u bolnici je utvrđeno kako su dvije osobe pri napadu lakše ozlijeđene.

Taj napad snimile su i nadzorne kamere u blizini, a video su prenijele Novosti. 

Na snimci se vide četiri osobe koje prvotno stoje pokraj automobila, no dolaskom drugog vozila i izlaskom nekoliko osoba iz istoga, ovaj četverac ulazi u automobil. No mladići iz skupine im se približavaju, a automobil još stoji. Potom otvaraju prednja i stražnja vrata, a čak jedan mladić odlazi na drugu stranu automobila, otvara stražnja vrata i počinje tuči mladića rukama i nogama.

Sudeći prema snimci, bez ozljeda je prošao jedino vozač automobila koji naposljetku pali vozil i kreće. Pritom otvorena stražnja vrata automobila za sobom vuku jednog napadača i na tren ga zaustavljaju u napadu, no čim se automobil zaustavlja i vozač mijenja brzinu, napadač nastavlja udarati mladića.



Napad prestaje tek kada se automobil uspije udaljiti.

Pupovac je danas upozorio na neprestane napade na osobe srpske nacionalnosti koje žive u Vukovaru, a tom je prilikom Jeckov najavila prijedlog promjene Zakona o kršenju javnog reda i mira.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI