(VIDEO) Mate se već susreo s Bugattijem: Pogledajte kako je teklo ugodno druženje Rimca i Bugattija u Hrvatskoj

Foto: Igor Kralj/POOL/PIXSELL

Otkako se pojavila glasina kako bi tvrtka Rimac automobili mogla postati vlasnik poznate luksuzne marke Bugatti prašina se ne spušta.

Tim bi poslom tvrtka Rimac postala “jednorog”, odnosno startup koji vrijedi više od milijardu dolara.

Bugatti je trenutno dio Volkswagen Grupe baš kao i Porsche koji već ima 15,5 posto udjela u Rimčevoj tvrtci. Ono za što se VW najviše zanima jest “know-how” tvrtke Rimac, točnije njihovu tehnologiju kojom proizvode baterije i pogonske sklopove. VW, koji je opterećen aferom Diesegate, mora sve karte baciti na ekološki prihvatljive automobile, a kako bolje nego ulaskom u tvrtku koja se bavi tim poslom.

Ukratko, Volkswagen bi preko Porschea prebacio u Rimac Automobile vlasništvo nad Bugattijem, a Porsche bi zauzvrat povećao svoj udio na 49 posto ili neki manji postotak čime bi Rimčev startup automatski postao tržišno vrijedan više od milijardu dolara. Za završetak poslova samo se čeka zeleno svjetlo Nadzornog odbora VW grupe.

Ipak, ovo ne bi bio prvi susret Rimca i Bugattija. Mate se već susreo s njihovim modelom Veyronom kada ga je odlučio usporediti sa svojim Conceptom One.



Posredstvom Youtube kanala Wilton Classic & Supercar, Mate Rimac je sučelio svoj prvi model sa velebnim Bugattijem kojeg pokreće W16 osamlitarski motor s četiri turbopunjača koji daje čak 1001 KS.

Osim vožnje po otoku Pagu Rimac i Bugatti su “stali na crtu” i odmjerili snage, a tko je pobijedio provjerite u videu niže.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI