VELIKA POLICIJSKA AKCIJA: Kovačevića sumnjiče da je primio mito, u Sabor stigao zahtjev za skidanje imuniteta jednom HDZ-ovcu i jednom SDP-ovcu

Od jutros traje velika akcija policije i USKOK-a, koju je prema pisanju Jutarnjeg obuhvaćeno više osoba.

Prema pisanju Jutarnjeg, jutros rano ujutro policija je upala u stan predsjednika uprave Janafa Dragana Kovačevića, a navodno s s nalogom za pretres.

Istovremeno su policijske ekipe došle i u prostorije Janafa.

Među imenima, spominje se i ime velikogoričkog gradonačelnika Dražena Barišića. Iako se prvotno pojavila informacija da he Barišić uhićen, velikogorički gradonačelnik tu je informaciju demantirao.

Navodno se radi o pogodovanju jednoj tvrtki da na javnim nadmetanjima dobije poslove od Janafa.



Glasnogovornica MUP-a Marina Mandić Hini je potvrdila da je “rano jutros na području više policijskih uprava policija započela s uhićenjima više osoba”.

No, u policiji pritom nisu željeli govoriti o nikakvim imenima.

“Radi se o osobama koje su obuhvaćene kriminalističkim istraživanjem kojeg policija provodi u koordinaciji s Uskokom unatrag godinu dana, a radi se o djelima iz domene gospodarskog kriminaliteta i korupcije”, ističe Mandić.

Dodaje da će se tijekom dana na više mjesta provodit pretrage na različitim lokacijama te da će više detalja biti poznato u kasnijoj fazi postupka.

U međuvremenu je N1 doznao da je u Sabor stigao zahtjev za skidanje imuniteta HDZ-ovom Draženu Barišiću i SDP-ovom Vinku Grgiću.

Jutarnji piše da prema neslužbenim informacijama, šefa Janafa i ostale privedene osobe tereti se za razna pogodovanja oko dodjele milijunskih poslova. Dragana Kovačevića istražitelji sumnjiče i za primanje mita.

Navodno ga terete da je primio 1,9 milijuna kuna mita od šefa jedne tvrtke koja je od Janafa dobila posao vrijedan oko 40 milijuna kuna. Uhićen je i šef te tvrtke.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI