‘VANĐELIĆ JE PLENKOVIĆU SPOMINJAO ŠKORU!’: Njih dvojica u žestokom su ratu

FOTO: PIXSELL

Premijer Andrej Plenković svojega je kolegu Davora Filipovića najavio kao svojevrsnu senzaciju.

Mladić je ovo koji kreće u bitku za zagrebačkog gradonačelnika, no upućeni svjedoče kako ovaj gradski zastupnik i ekonomist nije bio premijerov prvi izbor, već je on na hitnoj sjednici zagrebačke organizacije HDZ-a dogovoren kao svojevrsno kompromisno riješenje. I to nakon što je Plenkoviću suradnju otkazao Damir Vanđelić, koji je nedavno preuzeo privremeno upravljanje Fondom za obnovu Zagreba.

”Istina je da Plenković odlučuje o svim kandidatima, njegova je uvijek zadnja. On je danima bio ljut radi Vanđelića i njegove odbijenice i mislio je u utrku poslati Mislava Hermana, predsjednika zagrebačke organizacije, ali mu je sugerirano baš iz Zagreba da naš kandidat ipak bude mladi Filipović koji je žustriji od Hermana. Plenković je na to morao pristati, on je bio prisiljen izabrati kandidata što prije jer uostalom već sada kasnimo premijer je toga svjestan zato i je nezadovoljan i pomalo nervozan”, tvrde naši sugovornici iz zagrebačke organizacije te kažu kako su se s Vanđelićem bili ponadali nekim konkretnim rezultatima u Zagrebu.

”On je izgleda Plenkovića odbio zbog Bandića, njemu kao iskusnom menađeru ne pada na pamet da mu netko određuje tim i suradnike. Plenkoviću je rekao da ni nakon izbora nema namjeru surađivati s aktualnim gradonačelnikom i da bi bilo bolje razmotriti suradnju s Mostom ili Domovinskim pokretom, naravno da Plenković na to nije mogao pristati”, komentiraju naši sugovornici te navode kako je nakon toga pukao odnos između predsjednika Vlade i Vanđelića koji bi uskoro trebao biti ispraćen i sa čela Fonda. ”Plenković ne dopušta nikome da mu govori što će raditi, s kim će i na koji način surađivati, a s druge strane očito Vanđelić ne ovisi o Plenkoviću pa mu je i mogao na jedan način pokazati zube. To se na žalost neće dobro odraziti na stranku, jer bez obzira na sve Filipović nema to političko i životno iskustvo koje imaju i Bandić i Vanđelić”, zaključuju naši sugovornici.

Facebook Comments



Loading...
DIJELI