Uspjeli su se dogovoriti: Predsjedništvo SDP-a jednoglasno prihvatilo nacrt suradnje s Možemo! u Zagrebu

Foto: Patrik Macek/PIXSELL

Potpredsjednica SDP-a Sabina Glasovac kazala je da je Predsjedništvo te stranke prihvatilo nacrt programske suradnje s platformom Možemo! i partnerima u Zagrebu.

“Jednoglasno smo prihvatili nacrt sporazuma o programskoj suradnji i uspostavljanja većine u Skupštini Grada Zagreba, nakon ovoga slijedi peglanje nijansi”.

U nacrtu sporazuma, koji će prema riječima zagrebačkog gradonačelnika Tomislava Tomaševića biti dostupan javnosti, nalazi 28 točaka o programskoj suradnji između platforme Možemo! i partnera s jedne strane i SDP-a s druge, kojom će se osigurati većina u zagrebačkoj Gradskoj skupštini.

Jedino pitanje ostaje tko će biti potpredsjednik te Skupštine, na tom mjestu očekivao se SDP-ov Joško Klisović, ali za sada o tome ništa nije rečeno.

Glasovac je kazala da će u narednim danima, pregovarački tim još ‘peglati detalje sporazuma’, no izrazila je uvjerenje kako će on biti potpisan u srijedu, kao i da će se na konstituirajućoj sjednici Gradske skupštine, formirati većina.Iako je potvrdila kako je podjela funkcija u Gradskoj skupštini, među kojima je i onda predsjednika Skupštine, dio nacrta sporazuma, Glasovac nije potvrdila da će SDP-ov Joško Klisović biti potpredsjednik Skupštine.

“Ne mogu to reći u ovom trenutku. Način funkcioniranja Skupštine je definiran nacrtom, ali sigurno je da je Joško Klisović jedan od najozbiljnijih kandidata za to mjesto. On je bio naš kandidat za gradonačelnika, ne vidim razloga da ne preuzme svoju odgovornost i u Skupštini, neovisno o kojem se mjestu radilo”, kazala je.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI