UNOSAN POSAO S DRŽAVOM! Kontroverzni poduzetnik profitirao na rasprodaji imovine!

Na popisu državnih tvrtki od strateškog interesa nerijetko se pri vrhu ljestvice ukazuje Hrvatska pošta, na čijem je čelu Bjelovarčanin Ivan Čulo, koji se u javnom prostoru često označavao kao kadar predsjednika Sabora, HDZ-ova Gordana Jandrokovića.

Često se Čulo u medijima pojavljivao i zbog raznih afera, no nikada niti jedna prozivka oporbenih saborskih zastupnika na njegov račun nije urodila plodom pa su shodno tome u vjetar otišle prozivke o rasprodaji nekretnina Hrvatske pošte diljem zemlje.

Kako prozivke nisu bile plodonosne, tako je i Hrvatska pošta nastavila s rasprodajom atraktivnih nekretnina u svojem vlasništvu. Tako su nedavno na bubnju završile dvije nekretnine koje su prodane u paketu za 31 milijun kuna.

Radi se o nekretnini  smještenoj u zagrebačkoj Harambašićevoj ulici te nekretnini smještenoj u Sukošanu pored Zadra. Obje je od Hrvatske pošte otkupio poduzetnik Ranko Predović, vlasnik tvrtke GIP Pionir. Predović je zagrebačkoj javnosti relativno dobro poznat, budući da njegova tvrtka nerijetko odrađuje poslove za gradonačelnika Milana Bandića.

Tako su upravo oni dobili 5,6 milijuna kuna vrijedan posao uklanjanja infrastrukture stare sljemenske žičare, a ista je tvrtka izgradila zgradu u Bužanovoj ulici u kojoj Bandić posjeduje stan. Predovićeva tvrtka više od desetak godina surađuje s gradonačelnikom na brojnim projektima u glavnom hrvatskom gradu, pa se tako spominju kod rekonstrukcija cesta, obnova dvorana i vrtića, ali i kod nešto zvučnijih projekata kao što su Bandićeve fontane.



Tvrtka inače djeluje u skopu Piomont grupe u kojoj, prema podacima Sudskog registra, postoje i tvrtke Gradko, Pareon, Minis, Framag, Matim i Tehnikagradnja. Sve su navedene tvrtke često surađivale s Gradom Zagrebom, a osim toga tvrtka Matim registrirana je u Karlovcu te i na tom području također posluje.

Na čelu grupacije je Danijel Hrnjak, koji se s Rankom i Dragicom Predović provlači kroz vlasničke strukture većine navedenih tvrtki, a tvrtke Gradko i GIP Pionir radove su izvodile i u gospodarskoj zoni u Bosiljevu.

Pionirom, ali i cijelom grupacijom u više se navrata bavio Uskok koji ih je povezao sa sumnjivim poslovima zagrebačkog gradonačelnika. Tako je primjerice tijekom istrage utvrđeno da Bandić ima niz nekretnina, kojima je stvarni vlasnik, a koje nisu upisane na njegovo ime. Radilo se, uz ostalo, i o stanu u zgradi u Gračanima na kojem je kao vlasnica upisana Swilvana Brzica iz Imotskog.

Penthaus koji se našao pood blokadom Uskoka zbog sumnje da se radi o gradonačelnikovom stanu smješten je u zgradi koju je gradila tvrtka Paron. Zanimljivo, u zgradi navedene tvrtke Bandić je svojedobno imao svoj izborni stožer. Tvrtka Paron spominjala se i u procesu teškom 67 milijuna kuna protiv bivših Bandićševih suradnika Željka Horvata, Davora Jelavića, Jadranke Veselić Bruvo, Ivice Fanjeka, Vidoja Buluma i Grete Augustinović Pavičić koje se sumnjiči da su pogodovali investitorima mijenjajući poslovne planove.

Facebook Comments

Loading...
DIJELI